Hyppää sisältöön

Opi golfia Markon kanssa: Tämä tyypillinen virhe alkuasennossa johtaa usein slaissiin

Tällä viikolla GoGolf-valmentaja Marko Kumm opettaa tähtäystä ja suuntautumista. 

Moni pelaaja asettuu suljettuun alkuasentoon, vasen kylki edellä, jolloin alkuasento on suhteessa kohdelinjaan nähden suljettu.

Vasemmalla suljettu ja oikella neutraali alkuasento. Neutraaliin asentoon pääsee helpommin, kun katsoo tähtäyksen takaa ja linjaa ensin mailan ja vasta sitten vartalon.

Toisin kuin luulisi tämä itse asiassa voi johtaa slaissiin, kun downsvingissä suunnanmuutosvaiheessa liikerata muuttuukin ulkoa sisälle.

Jutun pääkuvan paikalla näkyvällä videolla Marko havainnollistaa, kuinka tämä käytännössä tapahtuu – ja tietenkin, kuinka virheen voi korjata.

Opettelemalla fiksut lyöntiinvalmistavia rutiinit, omaa alkuasentoa on mahdollisuus parantaa.

Hyvä, neutraali alkuasento on myös edellytys teknisesti hyvälle svingille. Siksi niitä voi gripin kanssa pitää golfsvingin kivijalkoina.

Hyvä tapa asettua lyöntiasentoon on ensin katsoa pallon takaa oikea suunta ja etsiä metri pari pallon etupuolelta aputähtäyspiste, joka auttaa myös pallolle asettumista.

Kun lavan asettaa ensin pallon taakse – kohteen suuntaisesti – auttaa tämä myös pääsemään hyvälle etäisyydelle pallosta. Mikäli pelaaja linjaa itsensa kohteeseen ensin jaloilla eikä lavalla, on tällöin vaikeampi hahmottaa oikea etäisyys pallosta.

Tähtäyksen harjoittelussa kannattaa käyttää apuna suuntaustikkuja. Ne eivät maksa paljon, mutta ovat kullanarvoiset.

PGA professional Marko Kumm on kokenut golfopettaja, joka kuuluu GoGolfin kokeneeseen golfvalmennustiimiin. Talvisin Marko opettaa GoGolf Loungessa. Ilmoittaudu Marko talvikursseille

Etsi luettavaa