Hyppää sisältöön

Opettele uusi hauska harrastus – We Love Padelin alkeiskurssit Leppävaarassa

Hitiksi kehkeytynyt padel on hauska matalan aloituskynnyksen pallopeli, jota kuka tahansa voi oppia pelaamaan. Padel muistuttaa hieman tennistä ja squashia, mutta on ihan oma juttunsa. ”Nelinpelinä pelattavaan lajiin on helppo päästä sisään”, sanoo We Love Padel Leppävaaran kentillä alkeiskursseilla opettava Jutta Kumpulainen.

“Padelissa parasta on lajin sosiaalisuus. Se on joukkuelaji, ja alkeiskursseilla on ollut tosi kiva huomata, että riippumatta siitä tullaanko sinne yksin, kaverin tai puolison kanssa, niissä tulee nopeasti aina mielettömän hyvä ryhmä- ja yhteishenki. On ollut positiivisista nähdä miten hyvin ihmiset tulevat toimeen, ja ovat hyvällä päällä, jopa ihan ventovieraiden kesken.”

BilleBeino Padelin valmentajana toimivan Jutta Kumpulaisen vetämillä intensiivisillä alkeiskursseilla lajiin tutustutaan huolella. Osalla kurssilaisista saattaa olla taustaa tenniksestä tai sulkapallosta, ja osa on kokeillut lajia jo aiemmin, mutta kursseilla on ollut pelaajia ihan nollatasosta lähtien.

“Käymme läpi lajin säännöt, ja teemme paljon lyönti- ja peliharjoituksia. Tavoitteena on päästä pelaamaan matseja ja siinä ollaan onnistuttu joka kerta. Pelin tiimellyksessä harjoitellaan myös pisteiden laskua, mutta ykkösjuttuna paljon lyöntitreenejä ja pareittain päästään tekemään pallottelutreenejä.”

Padel Basics alkeiskurssi koostuu kahdesta kahden tunnin valmennuskokonaisuudesta. Mukaan tarvitsee ottaa vain urheilukengät ja juomapullon. Aurinkoisena päivänä on hyvä varustautua myös lippiksellä. 

Jutta Kumpulainen on We Love Padel Leppävaaran alkeiskurssien opettaja.

Koukuttava ja trendikäs pallopeli

Meksikossa alkunsa saanut padel on yksi tämän hetken nopeimmin kasvavista liikuntamuodoista. Sen on löytänyt harrastuksekseen jo kymmenet tuhannet suomalaiset, ja syy tähän on Kumpulaisen mielestä selvä:

“Se on hauskaa! Nimenomaan just hauskaa, sillä vaikka kuinka pelaisi tosissaan niin kentällä tuntuu aina olevan hyvä fiilis. Ja se on – jos voi sanoa – huomaamatonta urheilua. Kun peli on itsessään niin kivaa, niin ei edes huomaa, että tulee treenattua siinä samalla.” 

Personal Trainerin koulutuksen saanut Kumpulainen mainitsee hauskuuden ja uuden oppimisen myös opetuksensa painopistealueiksi. 

“Minulle on tärkeää, että siellä on hauskaa, siellä opitaan, ja että siellä pysyy positiivinen ilmapiiri. Sanoisin olevani vaativa opettaja, mutta ilman, että opetuksesta tulee liian vakavaa touhua. Kaikkihan tulee oppimaan ja haluaa kehittyä, mutta on tärkeää, että pysyy huumori mukana, että on kivaa oppia uusi laji.”

“Kun on päästy ihan alusta eteenpäin ja tietyn asteen yli, se lähtee rullaamaan ihan eri lailla”, Kumpulainen kertoo alkeiskurssin tavoitteeksi. “Sitten pelaajat osaavat sen verran että voivat käydä omatoimisesti pelaamassa, ja pääsee lajiin syvemmälle mukaan.”

Padel Basics alkeiskurssilla

  • opit lajin säännöt
  • harjoitellaan lyöntitekniikoita koppatreenien ja pallotteluharjoitusten avulla
  • opit taka- ja etukentän lyönnit
  • pelataan erilaisia pelejä, joiden yhteydessä käydään läpi pelitaktiikkaa ja sijoittumista kentällä

Mailat ja pallot odottavat Leppävaarassa

Kurssit järjestetään We Love Padel Leppävaarassa, jossa on kuusi laadukasta ulkokenttää. Alkeiskursseja järjestetään heinäkuussa 11. ja 13.7. 17.00–19.00 sekä 18. ja 19.7 17.00–19.00. Kumpaankin voi ilmoittautua GoGolf Shopin kautta. 

Ryhmätuntien henkilömäärä on rajoitettu enintään 8 henkilöön. Kurssi järjestetään, mikäli sille osallistuu vähintään neljä henkilöä. Mikäli sää estää turvallisen kurssin järjestämisen, siirretään kurssi toiseen ajankohtaan. Mikäli uusi ajankohta ei onnistu jo kurssin ostaneelle, on hän oikeutettu kurssimaksun palautukseen. 

Lisätietoja ja tiedusteluja voi tehdä myös sähköpostitse osoitteeseen padel@gogolf.fi.

Etsi luettavaa