Hyppää sisältöön

Open Championship – Phil Mickelson ja Henrik Stenson pysyivät keulilla Royal Troonissa

Phil Mickelson ja Henrik Stenson ottivat lopullisen irtioton lauantaina.

Stenson ja Mickelson ovat viiden lyönnin karkumatkalla ennen viimeistä kierrosta. Lauantaina kaksikolta nähtiin hyvä kamppailu kärkipaikasta ja johtopaikka vaihtoi omistajaa useaan otteeseen. 

Takaysillä käänteen tekevät reiät olivat par kolmoset 14 ja 17. Henrik Stenson onnistui kahteen birdieen Mickelsonin taipuessa bogeihin. Phil (-11) hävisi neljä lyöntiä takaysin par kolmosilla ja joutui luovuttamaan kärkipaikan Stensonille (-12) ennen sunnuntaita. 

Kierroksen jälkeen Phil myönsi ettei lyöminen ollut parasta mahdollista. 

Vaikka bunkkerit ovat syviä oli Mickelsonin ja Stensonin hiekkapeli loistavaa.

Vaikka bunkkerit ovat syviä oli Mickelsonin ja Stensonin hiekkapeli loistavaa.

GettyImages

”En lyönyt yhtä hyvin kuin kahdella avauskierroksella. Rytmi katosi. Etuysillä yritin lyödä palloa liian lujaa myötätuuleen ja liikuin backsvingin huipulta liian nopeasti.”

Phil oli silti tyytyväinen päivän tulokseen 70 (-1). Hän onnistui paikkaamaan peliä hyvällä lähipelillä ja puttaamisella vaikka svingi ei ollut täydessä iskussa. 

Myös Stenson joutui turvautumaan lähipeliin lauantaina. Ruotsalainen missasi yhdeksän griiniä missattuaan vain viisi kahdella avauskierroksella. Silti ruotsalainen jätti pallon hyviin paikkoihin ja lähipeli tuntui toimivan. Vaikka lyöminen ei ollut yhtä vahvaa tilastollisesti näytti siltä, että kontrolli svingistä oli edelleen hyvä. 

Stensonin lyöntien voima ja tarkkuus on vakuuttavaa

Stensonin lyöntien voima ja tarkkuus on vakuuttavaa

GettyImages

Lyömisen lisäksi Stensonin puttaaminen on ollut loistavaa ja hän selvitti kolmannen kierroksen vain 24 putilla. Hän valitsi putin kierroksen tärkeimmäksi lyönniksi.

”Kierroksen avain hetki oli pitkä par putti, jonka upotin kympillä.”

Tämän jälkeen Stenson onnistui pelastamaan parit myös väylillä 11 ja 12. 

”Viimeiset kuusi seitsemän reikää pelasin varmasti ja poimin muutaman birdien lisää.”

Myös Stenson uskoo siihen, että voittaja löytyy kärkiparista. Muut pelaajat tarvitsevat erittäin alhaisen kierroksen lisäksi apua kärkiparilta, mitä ei ole odotettavissa. 40-vuotias Henrik hakee ensimmäistä miesten major-voittoa Ruotsille.

Phil Mickelsonin viimeisin voitto on Open Championshipistä kaudelta 2013. 46-vuotias Mickelson olisi kilpailun toiseksi vanhin voittaja kautta aikojen. Hän on vain kaksi kuukautta nuorempi kuin Old Tom Morris, joka voitti kilpailun 1867.

Ei paineita, vielä

Lauantaina kilpailun paineet eivät näkyneet kärkiparin pelissä. Molemmat puttasivat loistavasti ja lähipelissä tuntuma oli herkkä. Stensonin avaukset ja lähestymiset olivat niin vakuuttavia, että kolmannen kierroksen perusteella antaisin etulyöntiaseman ruotsalaiselle. 

Viimeisen kierroksen mielenkiintoa lisää kärkiparin kätisyys. Stensonille etuysin oikealta puhaltava tuuli on helpompi. Takaysillä kentän pelisuunta ja tuuli kääntyvät päinvastoin ja tuulen tuoma etu vaihtuu vasemmalta pelaavalle Mickelsonille.

Kolmatta sijaa tuloksessa -6 pitää Bill Haas. Andrew Johnston on -5 ja J.B. Holmes -4.

Steve Stricker, Brandt Snedeker ja Henrik Stenson pelasivat päivän parhaan tuloksen 68 (-3). 

Leaderboard

 

Etsi luettavaa