Hyppää sisältöön

The Open Championship – Mickelsonin 63 oli upean päivän kohokohta

Mickelsonin ennätys oli niin lähellä

Kenttä pelasi torstaina odotusten mukaan. Tyyni ja aurinkoinen keli sekä tavallista pehmeämpi kenttä mahdollistivat runsaan määrän birdejä. Vaarat kuitenkin vaanivat pelaajien virheitä ja harva pääsi kierroksen maaliin asti vaikeuksitta.

Etuysillä tuuli oli myötäinen ja pelaajita nähtiin eri strategioita. Rory McIlroy (-2) ja Bubba Watson (-1) paukuttivat draiveja kohti griinejä, kun taas suurin osa pelaajista tyytyi konservatiivisempiin rauta-avauksiin.

Aggressiivinen peli toimi aluksi. Bubba Watson pelasi ensimmäiset seitsemän reikää viisi alle, kun Rory iski kahdeksan avausväylää neljä alle. Bubban vauhti kuitenkin hyytyi lyhyelle kahdeksikolle. 124 jaardia pitkällä ”postimerkki”-väylällä Watson teki bunkkerin ja raffin kautta triplan. Rory sortui tuplaan 13. reiällä 13 ja bogiin 14:llä. 

McIlroy oli silti tyytyväinen päivän tulokseen. Aamulla keli oli hieman tuulisempi ja takaysillä olisi voinut tulla takkiin isomminkin. 11. reiällä tehtiin yksitoista triplaa ja sitä huonompaa tulosta.

Huomattavaa Roryn kierroksesta oli draivien lentokaari, joka oli pääasiassa fade. Jo alkukaudesta Rory on kääntänyt rautoja enemmän faden puolelle, mutta draiverilla hän on aina ollut kotonaan draw’n kanssa. Peliä ovat kuitenkin vaivanneet vasemmalle karanneet avaukset, ja fade saattaa olla oikea lääke vaivaan tällä viikolla. 

Draivien pituus ja tarkkuus nousee tärkeään rooliin kun keli kovenee perjantaina.

Draivien pituus ja tarkkuus nousee tärkeään rooliin kun keli kovenee perjantaina.

GettyImages

Mickelson oli lähellä tehdä historiaa

Phil Mickelsonin upea 63 (-8) oli päivän huipennus. Mickelson pelasi lähes virheetöntä peliä onnistuen avauksissa ja lähestymisissä loistavasti. Kentän haastavimpiin avauslyönteihin Phil valitsi puukolmosen, jolla Mickelson sai aikaan sopivan kombinaation pituutta ja tarkkuutta. Raudoissa Phil oli palannut vuoden 2013 Callaway X-Forged settiin, jolla irtosi miehen uran viimeisin voitto 2013 Open Championsipistä Muirfieldistä. 

Väyläosumat mahdollistavat birdiet millä tahansa kentällä.

Väyläosumat mahdollistavat birdiet millä tahansa kentällä.

GettyImages

Griineillä Phil käytti taikaa, joka tuntuu olevan varattu vain pelin legendoille. Putteja upposi miltä matkalta tahansa. Viimeisellä Phil pelasi upean lähestymisen semiraffista viiteen metriin. Loistavalta näyttänyt putti vaihtoi suuntaa 20 cm ennen reikää ja niiasi ohitse. Tulos 62 olisi ollut alhaisin major-kierros ikinä. 

”Peli tuntui helpolle. En yrittänyt liikaa, pidin pallon pelissä. Löin hyviä lyöntejä ja upotin putteja. Peli ei tuntunut kovalle työlle. Meillä oli tänään todella upea päivä, en ole nähnyt tällaista keliä reissun yhteentoista päivään. Tuuli ei ole ollut näin leuto ja keli aurinkoinen. Todella kaunis päivä, jonka pystyin hyödyntämään”, Mickelson sanoi.

Mickelson myönsi, että viimeinen putti oli sydäntäsärkevä. 

”Todennäköisesti minulla ei tule olemaan uutta mahdollisuutta tehdä jotain historiallista.”

Tulos 63 oli katkeransuloinen

Tulos 63 oli katkeransuloinen

GettyImages

Vasurilta lyömisestä etua

Kierroksen aikana Mickelson missasi vain kolme väylää ja kaksi griiniä, eikä hän ollut vaikeuksissa missään vaiheessa. Hyvä puttaaminen mahdollisti konservatiiviset lähestymiset keskelle griiniä. Phil mainitsi myös yhden tärkeän vahvuuden. Vasemmalta puolelta pelaaminen on selvä etulyöntiasema Royal Troonin vallitsevissa tuulioloissa. Tavallisesti tuuli puhaltaa mereltä.

Oikeakätiset pelaavat etuysin helpot väylät oikealta puhaltavaan myötätuuleen. Tämä tuulensuunta helpottaa etenkin draivaamista. Takaysillä kenttä kuitenkin kääntyy toiseen suuntaan, ja kaikki kentän haastavimmat avaukset lyödään vasemmalta oikealle puhaltavaan vastatuuleen. Tämä selkätuuli tekee draivaamisesta selvästi haastavampaa oikeakätisille. Mickelsonille sama tuuli taas helpottaa avauslyötejä ja tämä etulyöntiasema voi olla ratkaiseva vahvuus viikon edetessä. 

Reed ja Kaymer jakavat kakkossijaa

Useita suosikkeja on kärjen tuntumassa. Patrick Reed ja Martin Kaymer jakavat toista sijaa tuloksessa -5. Puolustava mestari Zach Johnson on neljä alle. Justin Rose, Henrik Stenson ja Sergio Garcia ovat -3. Dustin Johnson ja Jordan Spieth eivät onnistuneet avauskierroksella, mutta ovat yhä kilpailussa mukana tuloksessa par. 

Perjantaina kilpailun odotetaan saavan uuden käänteen. Sääennuste näyttää sateista ja tuulista keliä, joka tulee haastamaan pelaajat eri tavoin kuin avauskierroksella. Kovassa kelissä avauslyönni nousevat yhä suurempaan rooliin kun pelaajat yrittävät välttyä isoilta numeroilta. 

Harjoituskierrosten tuulisessa kelissä kaikki eivät edes yltäneet takaysin pitkiä par nelosia kahdella päälle. Tähän kun lisätään sade voidaan olettaa, että parin alittavat tulokset ovat harvassa perjantaina. 

Leaderboard


Colin Montgomerien ja kumppanien suorituksia voi seurata parhaillaan Viasatilta ja Viaplayltä suomeksi selostetettuna. Jos golf ei vielä näy kotonasi, tilaa paketti täältä. Saat kaupan päälle GoGolf-lehden vuosikerran.


 

 

Etsi luettavaa