Hyppää sisältöön

The Open Championship – Mickelson ja Stenson kärkiparissa viikonloppuun

Mickelsonin tarkat avaukset ovat tehneet pelistä helppoa

Henrik Stenson onnistui vastaamaan Mickelsonin hurjaan vauhtiin. Kärkipari on varmasti viihdyttävä viikonloppuna.

Perjantaina Phil Mickelson (-10) pelasi varmasti ja säilytti kärkipaikan tuloksella 69 (-2). Hän valitsi rautakakkosen suurimpaan osaan avauksista ja pelasi lähestymiset oikealle puolelle lippua. Rauta-avaukset osuivat väyliin mutta jättivät hieman enemmän matkaa griinille. Vaikeammassa kelissä Phil ei onnistunut yhtä kuumiin lähestymisiin kuin torstaina mutta peli oli silti vakuuttavaa. Kuten eilen Mickelson kertoi pelin olleen melko stressitöntä ja energiaa on varmasti jäljellä viikonlopulle. Henkistä puolta auttaa myös vuoden 2013 voitto ja tieto siitä, että yksi Open Championship pokaali löytyy jo omasta palkintokaapista. 

Stenson on missannut vain viisi griiniä kahdella avauskierroksella.

Stenson on missannut vain viisi griiniä kahdella avauskierroksella.

GettyImages

Henrik Stensonin 65 (-6) oli aamupäivän paras. Hän aloitti kierroksen aggressiivisesti tekemällä birdiet väylille 3, 4 ja 5. Neljäs birdie syntyi väylälle 7. Stensonin mukaan kierroksen vahvin kohta oli sateen yltyessä väylillä 10, 11 ja 12. Kympin birdiellä ruotsalainen onnistui pelaamaan kentän haastavimmat väylät alle parin. Kierroksen lopulla sade hellitti ja Henrik iski korttiin kaksi birdiä lisää nousten vain lyönnin päähän Mickelsonista yhteistuloksessa -9. 

Phil Mickelsonin johto oli parhaimmillaan viisi lyöntiä ja näytti hetken siltä, että amerikkalainen pystyy irtiottoon jo toisella kierroksella. Stensonin lisäksi iskuetäisyydelle tulokseen -7 pelasivat Keegan Bradley ja Soren Kjeldsen.

Kahden peräkkäisen voiton saattelema Dustin Johnson (-2) lähti kilpailuun ennakkosuosikkina. U.S. Openissa loistavasti toiminut draivaaminen ei löytynyt avauskierroksilla ja Johnson on osunut vain 50% väylistä. Perjantaina korttiin merkittiin kaksi tuplabogia, jotka päästivät kärjen karkaamaan.

Iltapäivän pelaajat saivat huonon arvan sään suhteen

Tuloslistan 14 parasta pelasivat kaikki perjantaiaamuna. Toisella kierroksella tuuli oli aamulla vain 5-7 m/s kun iltapäivällä se nousi pahimmillaan 15 m/s. Rory McIlroy, Jason Day ja Jordan Spieth vetivät kaikki lyhyen korren sään suhteen. 

Avauskierroksilla Roryn bunkkeripeli on ollut loistavaa.

Avauskierroksilla Roryn bunkkeripeli on ollut loistavaa.

GettyImages

Kelistä huolimatta Rory McIlroy sai kierrokselleen loistavan alun. Neljä ensimmäistä reikää Rory löi palloa hyvin ja onnistui käyttämään kolme birdie paikkaa väylillä 2, 6 ja 7. Etenkin McIlroyn lähipeli ja puttaaminen loistivat etuysillä ja kovassa kelissä hän piti tuloskortin puhtaana ensimmäiset kahdeksan väylää. Kierroksen käännekohta tapahtui yhdeksiköllä. Rory missasi par putin alle metristä ja edessä olivat kentän vaikeimmat väylät ja olosuhteet. Toinen lyhyt putti lipsahti ohi kympillä. Tuulessa ja sateessa bogit syntyivät myös väylille 12 ja 13. Neljä bogia pudottivat Roryn tuloksesta -5 yhteistulokseen -1. Kierroksen loppuun sade ja tuuli hellittivät hieman ja Rory onnistui birdieen par viisi kuudellatoista. Kovan taistelun jälkeen McIlroy päätyi yhteistulokseen -2 pelattuaan toisen kierroksen parissa.

Hän ei silti ollut pettynyt päivän esitykseen. 

”Kun käännyt vastatuuleen takaysillä kenttä muuttuu brutaaliksi.” 

”Näet, että Mickelson on -10 ja Stenson -9 ja pari muuta kaveria -7. Silti ei tarvitse masentua omaan tulokseen. Kaikki tietävät, että meidän puolen lähtöajat eivät saaneet parhaita olosuhteita. Tunnen, että pelasin todella hyvin viimeiset kaksi päivää. Olen kahdeksan lyöntiä perässä ja huomenna täytyy käyttää olosuhteet parhaani mukaan ja katsoa pystynkö nousemaan tuloslistalla.”

McIlroyn positiivisuus ei ole pelkkää oman itseluottamuksen kohotusta. Sijalla T15 hän on perjantain iltapäivän pelaajista tuloslistan paras.

Jason Day (+1) onnistui hyvin toisella kierroksella kun otetaan huomioon olosuhteet. Tulos 70 (-1) ei riittänyt nousemaan kärjen mukaan mutta jätti vielä pienet mahdollisuudet, jos kaikki menee täydellisesti viikonloppuna.

Jordan Spieth (+4) ja Bubba Watson (+4) selvittivät cutin viimeisten joukossa raffien ja bunkkerien kautta. 

 

Colin Montgomerien ja kumppanien suorituksia voi seurata parhaillaan Viasatilta ja Viaplayltä suomeksi selostetettuna. Jos golf ei vielä näy kotonasi, tilaa paketti täältä. Saat kaupan päälle GoGolf-lehden vuosikerran.

 

Etsi luettavaa