Hyppää sisältöön

Open Championship – Henrik Stenson tyrmäävään voittoon!

Henrik Stenson voitti ensimmäisenä ruotsalaisena The Open Championshipin.

Henrik Stenson toi Ruotsille maan ensimmäisen miesten major-voiton. Pelin taso oli henkeäsalpaavaa.

Sunnuntaina Henrik Stenson tunsi, että hänen hetkensä oli koittanut. Peli oli sen mukaista. Ruotsalaisen konemainen lyöminen ja huikea itseluottamus olivat liikaa Phil Mickelsonille, vaikka amerikkalainen pystyi loistavaan esitykseen. 

Päivä alkoi dramaattisesti Mickelsonin birdiellä ja Stensonin kolmella putilla. Kahden lyönnin ero käänsi tilanteen Mickelsonin eduksi, mutta vain hetkeksi. Stensonin tulitus lähestymisissä ja putterilla alkoi heti toisella reiällä. Kolme peräkkäistä birdiä saivat jatkoa, kun punaista tuli korttiin vielä väylillä 6 ja 8. Etuysille hän teki sis huikeat viisi birdietä. 

GettyImages

Phil Mickelson ei häkeltynyt vaan näytti omaa osaamistaan tekemällä eaglen neloselle ja birdien väylälle 6. Molemmat iskivät etuysin neljä alle eli 32 lyöntiä. Stensonin lyönnin johto säilyi takaysille lähdettäessä. 

Molemmat tekivät upean birdien kympille, mutta Mickelson kuroi tasoihin Stensonin otettua kolme puttia yhdellätoista. 

Stensonin pommitus oli lopulta liikaa 

Täyteen zone-tilaan virittynyt Stenson upotti birdiet väylille 14, 15, 16 ja 18. Mickelson teki oman birdien vielä kuudelletoista, mutta mikään ei tuntunut riittävän ruotsalaista viikinkiä vastaan. Mickelson ei tehnyt kierroksella ainuttakaan bogia pelaten tuloksen 65 (-6). Stensonin kymmenen birdietä johtivat tulokseen 63 (-8) ja Open Championshipin ennätykseen yhteistuloksella -20. 

”Tunsin ja uskoin, että tämä oli minun hetkeni. Tiesin ettei Mickelson peräänny ja taistelu jatkui loppuun saakka”, Stenson sanoi.

”Yritin vain valita kohteeni, toteuttaa lyönnit ja pysyä hetkessä. Se oli melkein helpompaa, kun vastassa oli Philin kaltainen pelaaja, joka ei peräänny vaan yrittää tehdä birdien jokaiselle väylälle. Yritin itse tehdä samoin.”

”Tämä taakka on ollut Ruotsin miesgolfareiden harteilla pitkän aikaa, ja haluan omistaa tämän kaikille, jotka yrittivät ennen minua.”

Stenson rikkoi Tiger Woodsin pelaaman ennätyksen parhaasta voittotuloksesta The Open Championshipissä. Woods pelasi -19 vuonna 2000 St Andrewsissä. Hän myös sivusi Jason Dayn 2015 PGA Championshipissä pelaamaa major-ennätystä -20. 

Mickelson: ”Hän pelasi loistavasti eilen ja tänään”

Phil Mickelson kuvaili kaksikon peliä kierroksen jälkeen. ”Löin paljon hyviä lyöntejä, mutta Henrik teki kymmenen birdietä. Se oli todella vakuuttavaa peliä.”

Kuudellatoista Mickelsonin eagle jäi reiän reunalle

Kuudellatoista Mickelsonin eagle jäi reiän reunalle

GettyImages

”Olemme olleet ystäviä jo pidemmän aikaa, pidän hänestä, kunniotan häntä ja olen iloinen hänen puolestaan, vaikka en ole tyytyväinen lopputulokseen”, Mickelson sanoi.

”Hän pelasi loistavasti ja löi palloa niin upeasti eilen ja tänään.”

Kaksikon pelin tasosta kertoo se, että päivän kolmanneksi paras kierros oli Rory McIlroyn 67 eikä kukaan muu pystynyt edes tähän tulokseen. Stensonin peli oli tulessa koko viikon. Hän oli yhdestoista avausten pituuksissa ja viidenneksi paras väyläosumissa. Henrik johti tilastoja griiniosumissa 78 prosentilla ja teki kilpailussa 25 birdiä. 

Kolmanneksi sijoittui J.B. Holmes tuloksessa -6. Steve Stricker (-5) otti neljännen sijan ja Rory McIlroy (-4) kiri viidenneksi Sergio Garcian ja Tyrrell Hattonin rinnalle.

Leaderboard

 

Etsi luettavaa