Hyppää sisältöön

Oona Vartiaisella ja Alex Hietalalla kokemusta lyöntipeli SM-kisojen voittamisesta – Oskar Osala Vaasan kisojen väriläiskänä

Oskar Osala on kotimaisista jääkiekkoilijoista yksi taitavimmista golfmaila kädessään

Lyöntipelin SM-kisat käynnistyvät keskiviikkona Vaasassa. Miesten ykköstilaa puolustaa edelliskaudelta Alex Hietala.

50-vuotisjuhliaan viettävä Vaasan Golf järjestää SM-lyöntipelikisat kentälllään.17.-20.7. 

Kisakentäksi on valittu Yellow+Blue. Vaasan Golfin eri luonteisista yhdeksän reiän kokonaisuuksista Blue -kenttä polveilee mäntymetsässä, kun taas Yellow -kenttä tarjoilee pelaajille peltoisempaa maastoa. 

Alex Hietala sai jo edelliskaudella tuntumaa Vierumäen kisan tunnelmaan

Alex Hietala sai jo edelliskaudella tuntumaa Vierumäen kisan tunnelmaan

GETTY IMAGES

Miesten mestaruuskamppailusta voidaan odottaa tasaväkistä,  mukana on miesten EM-joukkuekisoissa Suomea edustanut kuusikko – Alex Hietala, Matias Honkala, Santeri Lehesmaa, Veeti Mähönen, Jonathan Jolkkonen ja Casper Simberg. 

Suomen mestaruuttaan puolustava Hietala on tällä hetkellä paras suomalainen myös amatöörien maailmanlistalla, sijoituksellaan 125. Hietala nappasi viime vuonna Vaasan Golfin viheriöillä myös alle 21-vuotiaiden Suomen mestaruuden.

Ammattilaisista ennakkoon kovin on Aura Golfissa uusinnan jälkeen Hietalalle taipunut Lauri Ruuska, jolla on plakkarissaan myös SM-lyöntipelin voitto.

Jääkiekkoilija Oskar Osala antaa kotikentällään näytteen taidoistaan ensimmäisissä SM-kisoissaan. Osala on Vaasan Sportin kasvatti, joka edusti Suomea muun muassa vuoden 2018 olympialaisissa. 110-kiloinen jätti  on pelannut pitkän uran KHL:ssa, kaksi peliä NHL:n Washington Capitalsissa sekä viimeksi Oulun Kärpissä. 

Oona Vartiaisella on kokemusta SM-lyöntipelikisan voittamisesta

Oona Vartiaisella on kokemusta SM-lyöntipelikisan voittamisesta

Golfliitto

Naisten sarjassa ammattilaisista mukana ovat Ella Salminen, erinomaisia otteita Viasat Ladies Finnish Openissa esittänyt Oona Vartiainen sekä Jenna Mäihäniemi.

Vartiainen on kolmikosta ylivoimainen meriiteiltään, kuluvalla kaudella hän on ilmoittanut pelaavansa harvakseltaan ja valmistautuvansa huolella LET:n karsintoihin.

Mestaruustaistosta voidaan odottaa tasaväkistä, sillä naisten EM-joukkueen edustajat Anna Backman ja Elina Saksa ovat rutinoituneita menestyjiä isoissa kisoissa.

SM-mitaleista kamppaillaan Vaasan Golfissa myös erityisgolfareiden kesken nyt toista kertaa yhdessä avoimen SM-kisojen kanssa. Mestaruutta puolustaa Petri Takkunen, jota haastamaan lähtevät viime vuotiset hopea- ja pronssimitalistit Tero Peltola ja Raimo Juuti. Peltola johtaa erityisgolfareiden kilpailukiertueen E-Tourin rankingia ja mukana Vaasassa nähdään myös rankingissa kakkossijalla oleva Heikki Syvälä.

Pelit alkavat päivittäin klo 8.00. Tulosseuranta, lähtöajat ja osallistujalistat 17.-20.7. löytyvät täältä:

Etsi luettavaa