Hyppää sisältöön

Ontot bladet ovat nyt kuuminta hottia – myös Cobra liittyy joukkoon

Cobran uutuusrautasetti on mallinimikkeeltään King Forged Tec.

Cobra esitteli tällä viikolla King Forged TEC -malliston, joka tulee myyntiin marraskuun alussa.

Ensi sen toi myyntiin PXG, sitten sitä seurasivat ns. suuret välinemerkit, kuten Titleist, TaylorMade ja Mizuno. Nimittäin onton blade-mallisen rautamailan.

Pian tähän rintamaan liittyy Cobra, joka kertoi muutama päivä sitten tuovansa ensi vuonna myyntiin Cobra King Forged TEC:n, joka kätkee kauniin ulkokuoren alle kosolti uutta teknologiaa.

Tällaisten onttojen blade-rautojen idea on yksinkertainen. Kun keskikohta on ontto, painoa on luonnollisesti enemmän mailan kehällä. Lisäksi mailan sisällä painotuksia voi muuttaa erilaisia materiaaleja käyttämällä.

Cobran uutuudessa on volframista tehty paino lavan kärjessä, mikä tasapainottaa lapaa, sillä perinteisissä blade-mallisissa mailoissa lavan painopiste on helposti enemmän lavan kantaosan puolella.

Cobra King Forged Tec -mailoissa on ontto sisus.

Cobra King Forged Tec -mailoissa on ontto sisus.

Cobra Golf

Lisäksi ohuen osumapinnan takana on mikroskooppisen kokoisia vaahtopalloja, jotka Cobran mailainsinöörien mukaan hienosäätävät sekä mailan ääntä että tunnetta.

Onttous mahdollistaa myös sen, että Cobra pystyy hyödyntämään ns. PWRSHELL-teknologiaansa myös rautamailoissa.

Käytännössä PWRSHELL tarkoittaa sitä, että ohut osumapinta taipuu lavan alaosassa sen etureunan alle, mikä Cobran mukaan parantaa pallon lähtönopeutta.

Aiemmin välinevalmistaja on hyödyntänyt tätä teknologiaa hybrideissä ja ns. harrastajapelaajien mailoissa, mutta teknologia tulee mukaan ensimmäistä kertaa käyttöön hyville pelaajille tarkoitetuissa mailoissa.

Mailojen hinta 5–PW teräsvarrella 999 €

Muita onttoja bladeja:

Etsi luettavaa