Hyppää sisältöön

Onko tässä enää mitään järkeä – Vihti järjestää alkeiskurssin tammikuussa

Vihti Golfissa järjestetään lauantaina alkeiskurssi

Tarvitaan vain kolme orastavan golfhulluuden partaalla olevaa ihmistä, että Vihdissä toteutetaan golfin alkeiskurssi ulkona tammikuussa.

Vihti Golf rikkoo jälleen rajoja, kun se järjestää golfin alkeiskurssi ulkona jo tammikuussa. Kurssi pidetään tulevana lauantaina klo 10–16.

”Lähdetään siitä, että saadaan kymmenen henkeä paikalle. Kurssin vetää meidän promme Jouko Mikkola”, sanoo Vihti Golfin toiminnanjohtaja Sami Varelius.

Varelius kuitenkin sanoo, että jotta kurssi toteutuisi, tarvitaan vähintään kolme osallistujaa. Lauantaille Vihtiin on ennustettu kolmea astetta – sentään plussan puolella. Eikö Vihdissä pelota, että kylmässä säässä aloittelijat voivat saada täysin väärän kuvan lajista ja olosuhteista, joissa sitä on yleensä tapana harrastaa.

”Nythän me toivotaan sitä, että kurssille osallistujilla on niin kova polte aloittaa golf ja päästä tekemään historiaa, että he tulevat kurssille kylmästä säästä huolimatta”, Varelius kääntää asian toisinpäin.

Varelius muistuttaa, että Vihdissä alkeiskurssin hintaan sisältyy pelioikeus ensimmäiselle kaudelle. Tammikuussa kurssin suorittaneet saavat siten vastinetta rahalle, sillä kaudesta voi tänä vuonna tulla ennätyspitkä!

Tammikuu on nimittäin ollut sään puolesta ennätyslämmin ja parhaimmillaan kenttiä on ollut auki kymmenkunta, moni niistä jopa kesäviheriöille. Esimerkiksi Helsingissä sää on ollut tammikuussa parhaimmillaan – tai pahimmillaan – jonain päivinä lähes kymmenen astetta keskimääräistä lämpötilaa lämpimämpää.

Varelius itsekin palasi juuri pitkältä lomamatkalla, jonne hän lähti joulukuun lopussa. Tuolloinkin Vihti Golf oli auki, mutta hän ei olisi uskonut, että Vihdissä pelataan golfia vielä silloinkin, kun hän tulee takaisin.

Mutta niin vain kenttä on auki ja tarkoitus on pitää sitä auki niin pitkään kuin säät antavat myöten. Yksi syy korkeaan lämpötilaan löytyy meteorologien mukaan föhn-tuulesta, joka on puhaltanut Pohjolaan lämmintä ilmaa.

”Nyt nähdään taas, miten föhn-tuuli puhaltaa ja liikkuu. Tiedä vaikka golfmessujen aikaan golfkenttiä olisi auki Suomessa. Eivät nekään enää mahdottoman kaukana enää ole”, Varelius pohtii.

Lauantaina Vihdissä järjestetään alkeiskurssin lisäksi myös Paavon-päivän scramble -kilpailu. Täkynä kisassa on se, että kaikki lauantaina nimipäiviään viettävät pääsevät pelaamaan kisaan ilmaiseksi. Paavon lisäksi lauantaina juhlivat Pauli, Paul, Paulus ja Paavali.

Lisätietoa alkeiskurssista Vihti Golfin sivuilta.

Etsi luettavaa