Hyppää sisältöön

Onko mailasi oikean painoinen? Tee tämä diagnoosi

Mailan paino vaikuttaa suuresti svingin toimintaan.

Mailan kokonaispaino ja svingipaino vaikuttavat lyönnin ajoitukseen ja mailan toimintaan suuresti. Parhaat tulokset syntyvät silloin, kun mailan paino sopii pelaajan voiman ja svingin ominaisuuksiin. 

Kokonaispaino kuvastaa koko mailan painoa kaikki osat mukaanlukien. Svingipaino taas kertoo lavan painon suhteesta ja tuntumasta svingin aikana. Mitä painavampi svingipaino on, sitä painavammalta lapa tuntuu svingatessa. 

Jotkut pitävät painavan lavan tunteesta ja toiset taas suosivat tasaisempaa kokonaispainoa. Jos pidät painavasta lavasta kokeile kevyttä vartta ja lisää hieman painoa lapaan. Muista, että jos lisäät lapaan painoa, saatat tarvita hieman tavallista jäykemmän varren. Jos taas tykkäät tasaisesta kokonaispainosta,  käytä tavallista painavampaa vartta ja pidä lavan paino standardina.

Jos maila on liian raskaan tuntuinen, kevennä lavan painoa ja käytä normaalia kevyempää vartta. 

Voit tehdä oman diagnoosin bägin sisällöstä tutkimalla näitä pelin oireita:

Maila on liian kevyt

Svingin rytmi muuttuu helposti liian nopeaksi.
Virhe on usein hukki tai veto vasemmalle (oikeakätisillä). 
Toppeja ja pohjatoppeja ilmenee silloin tällöin. 
Mailan vapautuksessa ei ole tuntumaa ja rannekulman säilyttäminen downsvingissä on vaikeaa. Lyönnit ovat helposti liian korkeita rannekulman vapautuessa aikaisin. 

Maila on liian painava

Svingin suunnanvaihdos taakseviennin huipulla tuntuu raskaalle. Mailan liikuttaminen on työlästä.
Maila ja kädet jäävät jälkeen, kun yrität lyödä lujempaa.
Virhe on usein työntö tai blokki oikealle. 
Lyönnit duffaavat helposti.
Lentokaari on eloton ja matala. 

Jokaisen pelaajan svingi ja voimataso on erilainen, eikä sama yhtälö toimi kaikille. Kokeilemalla runsaasti eri kombinaatioita voit kuitenkin löytää oman sweet spotin mailan painon suhteen. Etsintä kannattaa ja sopivan painon löytyessä kirjoita lavan ja varren paino muistiin tulevia hankintoja varten. Peli-iloa!

Etsi luettavaa