Hyppää sisältöön

Onko 10 vuotta täyttävällä Hirsalalla Suomen parhaat griinit?

Hirsala Golfin 10. reikä on lyhyt ja haastava par 4.

Hirsalan golfkentällä tekee tulosta, kun malttaa sijoittaa lyönnit tarkasti väylälle. Ahkeran raivauksen ansiosta pallot löytyvät nykyään hyvin myös reuna-alueilta.

Hirsala Golfin takaysillä on paljon vesiesteitä

Hirsala Golfin takaysillä on paljon vesiesteitä

Petteri Patjas

Kun kahdeksan ensimmäisen väylän aikana bägistä kaivaa joka kerta vara-palloa avaukseen, niin mieleen nousee väistämättä ajatus, että tällä kentällä kannattaisi tehdä avaukset jollain muulla mailalla kuin draiverilla. Sitkeä klubituuppari ei kuitenkaan anna helpolla periksi, mutta järki lopulta voittaa takaysin viimeisillä väylillä ja parit kopsahtavat kuppiin loppurei’illä jättäen mukavan muiston aurinkoisesta golfpäivästä.

Hirsala tunnetaan haastavana kenttänä juuri tarkkuutta vaativien avausten takia. Liukkaat ja kovat viheriöt tuovatkin peliin vielä kokonaan oman lisähaasteensa. Pelin vaikeus on kuitenkin voitettavissa maltilla ja järkevillä mailavalinnoilla. Keltaisilta pelattaessa kentän pituus sallii helposti griiniosumat vaikka avausmailana käyttäisikin pitkää rautaa draiverin sijaan. 


”Hyvä alkukauden kunto on näkynyt etenkin vieraspelaajien määrässä.”

Esa Hukkanen


Kentän suunnittelussa väylät on onnistuneesti pystytty upottamaan Jorvaksen metsämaisemaan, ja layoutissa on tavoitettu pelirauha luonnon keskellä jokaisella väylällä. Jopa upea kolmikerroksinen klubitalo istuu metsäiseen maisemaan hyvin luonnollisella tavalla. Kentänhoito on Hirsalassa onnistunut talven aikana erinomaisesti, ja se näkyi etenkin heti alkukaudesta loistavassa kunnossa olevina viheriöinä.

”Kentällä tehtiin todella aktiivisesti töitä koko talven ajan”, kertoo Hirsala Golfin palvelupäällikkö Esa Hukkanen.

”Hyvä alkukauden kunto on näkynyt etenkin vieraspelaajien määrässä, jossa sana on kiertänyt vilkkaasti.”

Hirsalan suuri klubitalo istuu maisemaan. Kuvassa 18. reiän viheriö.

Hirsalan suuri klubitalo istuu maisemaan. Kuvassa 18. reiän viheriö.

Petteri Patjas

Hirsala Golf täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Kenttänä se on edelleen Suomen mittakaavassa nuori, mutta vakiinnuttanut asemansa Kirkkonummen laajassa golftarjonnassa vaikka Hirsala ei ole aktiivisesti pitänyt suurempaa meteliä itsestään.

”Se on ollut ihan tietoinenkin ratkaisu, mutta tälle vuodelle olemme muuttaneet linjaamme, josta esimerkkinä nyt vaikka tämä GoGolf-yhteistyö.”, Hukkanen sanoo. 

”Mitään isompia 10-vuotisjuhlallisuuksia ei ole suunnitteilla. Omille jäsenille järjestämme juhlapäivänä pienen tapahtuman, mutta juhlitaan tätä nyt tällä kertaa vain ns. perhepiirissä.”


Plussat ja miinukset

+ Kentän suunnittelun ansiosta jokaisella väylällä saa pelata ”omassa rauhassa”.

+ Liukkaat ja erittäin hyväkuntoiset griinit

+ Tiiaikoja on vieraspelaajille helposti saatavilla

– Kapeat väylät edellyttävät suoria avauksia.

– Palloja kannattaa varata bägiin runsaasti.


Myös ympäristötietoisuus näkyy vahvasti Hirsalan toiminnassa. Kenttä oli Suomen ensimmäinen GEO-ympäristösertifaatin (Golf Environment Organisation) saanut golfkenttä, jossa arvioidaan golfkentän toimintaa ja ympäristövaikutusta kokonaisuutena monesta eri näkökulmasta. Sertifikaatin saaneita golfkenttiä myös auditoidaan määräajoin.

Päivittäisessä toiminnassa sertifikaatin vaikutukset näkyvät esim. tarkkana kentänhoitoon liittyvien polttoainekulujen ja golfkentän sadevesikiertoon liittyvänä seurantana. Pelaajalle yhtenä konkreettisena esimerkkinä sertifikaatin vaikutuksesta on tehty kooltaan pienemmät tuloskortit, joita näkyy Suomessa jo useilla muillakin kentillä.

5 nopeaa palvelupäällikkö Esa Hukkanen, Hirsala Golf

Kuvaile kenttää kolmella asialla

Rauhallinen peliympäristö, haastava, ympäristöystävällinen

Mikä on kentän signature-väylä?

Tätä on matkan varrella mietitty, mutta jokainen väylä on hyvin omanlaisensa. Ehkä väylä 17 haastavuudessaan nousee esiin. 

Mihin vieraspelaajan kannattaa kiinnittää Hirsalassa huomiota?

Täällä saa pelata golfia omalla tavalla ja omassa rauhassa. Tiiaikoja on lyhyelläkin varoitusajalla helposti saatavilla ja pelata voi ilman erityisiä pukeutumisvaatimuksia  – vaikka farkut jalassa. 

Mikä on klubiravintolan must have-hittituote?

Kausimenu vaihtuu kuukausittain, mutta klassikkomenu säilyy muuttumattomana. Oma suosikkini on Pulled pork hodari. 

Mikä on paras golf-muistosi?

Omat kaveriporukan kesken vietetyt golfpäivät jättävät aina hyvän mielen. Ehkä yksittäisenä golfmuistona voisi mainita myös Hill Sidessa varapallolla tekemäni holarin. 

BONUS: Hyvä draivi vai pitkä putti?

Kyllä minä olen pitkän putin miehiä. Varsinkin jos se on jotain muuta kuin triplabogi.

Hirsala Golf

Valmistumisvuosi: 2007

Suunnittelija: David Jones

Normaali green fee:  60 eur/hlö arkisin

Yhteystiedot: Hirsalantie 215, 02420 Jorvas, puh 0207 412369, info@hirsalagolf.fi

hirsalagolf.fi

Etsi luettavaa