Hyppää sisältöön

Oman Open peruuntuu koronapandemian johdosta – suomalaisten voittamien kisojen päällä käsittämätön kirous

Sami Välimäen manageri on koputellut PGA Tourin kisojen järjestäjien oville. Villejä kortteja ei vielä ole ET:n tulokkaalle herunut.

Kotimaisten pelaajien voittamista yhdeksästä kilpailusta vain neljä on pelattu seuraavalla kaudella. Sami Välimäen manageri on metsästänyt suojatilleen USA:sta villejä kortteja WGC-kisan jälkeisille viikoille.

Maaliskuun alkuun (4.-7.3) aikataulutetun ET:n kisan Oman Openin peruuttamisesta tuli virallinen tieto sunnuntaina.

Maan hallitus on päättänyt kieltää toistaiseksi kaikki kansainväliset tapahtumat ja urheilukilpailut sekä muut kokoontumiset koronapandemian johdosta.

Kilpailun järjestäminen myöhemmin kalenterivuoden 2021 aikana on mahdollista, mutta siitä ei vallitsevassa tilanteesa ole olemassa tietoa.

Kisaohjelmassa on Lähi-Idän osalta vielä voimassa tostaina Saudi-Arabiassa järjestettävä kilpailu, sekä Qatar Masters (11.-14.3)

”Vai niin, en  Omanin kisan peruuntumisesta ole vielä kuullutkaan”, kertoi ensimmäisenä kommenttinaan edellisvuoden voittajan Sami Välimäen valmentaja Timo Karvinen maanantaina.

Karvinen matkustaa Saudi-Arabian kisan jälkeen sovitusti treenileirille Dubaihin Välimäkeä sparraamaan.

Tämän seuraava kisa Saudi-Arabian jälkeen on suunnitelman mukaisesti WGC:n Meksikosta Floridaan siirretty 78 pelaajan neljän kierroksen lyöntipelikilpailu.

”Qatar oli papereissamme kysymysmerkkinä jo aiemmin. Kisaohjelmaa viilataan tavoitteitamme tukeviksi mahdollisuuksien mukaan”, Karvinen muotoili.

Välimäen tavoitteena on mahtua mukaan myös maaliskuun 24.-28. päivinä käytäviin WGC:n reikäpelikisohin Teksasissa. Kisan otetaan maailmanlistan 64 parasta.

Edellisten vuosien aikana on poikkeuksetta tullut muutamia poisjääntejä, joten Välimäen nykyisellä sijoituksellakin (69.) voisi päästä mukaan. 

Jotta  sijoitus pysyisi reikäpelimestaruuuskisan ilmoittautumiseen asti, mielellään tietysti nousisi, pisteitä olisi saatava  Saudi-Arabiasta, Qatarista tai mahdollisista PGA Tourin muista kisoista.

”Reikäpelimestaruuden jälkeen 50:n joukossa maailmanlistalla olevat pääsevät varmuudella Mastersiin”, Karvinen kiteyttää tilanteen. 

Viides suomalaisten voittama kisa joka peruuntuu tai on lopetettu

Sami Välimäen Oman Openissa uusinnan jälkeen saavuttama ykköstila oli suomalaisten yhdeksäs European Tourilla. 

Pirkkalalainen Nokia River Golfin pelaaja joutuu odottamaan voittonsa puolustamista, mahdollisesti kaudelle 2022 asti.

Mikko Korhonen on ollut hallitseva Volvo China Openin mestari toukokuusta 2019. Edellisvuoden kisa peruuntui pandemian takia. 2021 ohjelmaan kisaa ei ole piirretty, joten Korhosen Kiinan valtakausi kestänee ainakin kolme vuotta. 

Koronapandemia on perunut kahden voittokisan järjestämisen. Lisäksi kolme suomalaisten voittamaa kisaa on yksinkertaisesti lopetettu.  Hamillinen sattumaa tietysti, että ne ovat osuneet suomalaisia koskettavalla tavalla.

Korhosen ensimmäinen voittokisa  Itävallassa, Shot Clock Masters 2018 jäi seuraavalle vuodelle ilman yhteistyökumppania ja se on ainakin toistaiseksi kuopattu saamastaan hyvästä vastaanotosta huolimatta.

Roope Kakko voitti kaudella 2015 Madeira Openin, joka kuului ET:n ohjelmistoon 23 vuoden ajan 1993-2015.

Tämä on Kakon toistaiseksi ainoa ykköstila ET:lla. Hän ei päässyt voittoaan puolustamaan.

Pitkään kolmeakin ET:n kisaa kausittain isännöineesssä Portugalissa ei Madeira Openiin enää löytynyt kumppaneita 2015 vuoden jälkeen.

Mikko Ilosen viidestä voitosta viimeisin ja arvokkain oli Volvo World Match Play Championshipin ykköstila Lontoossa.

Loppuottelussa hän kukisti Henrik Stensonin nousten maailmanlistalla 37:ksi.

European Tourin suurimpiin klassikoihin kuulunutta kilpailua oli pelattu 51 kertaa vuodesta 1964.

Voittajien listalla olivat käytännössä kaikki Euroopan tähdet, sekä maailmantähdistä Jack Nicklaus, Greg Norman,  Ernie Els (7x),Hale Irwin, Mark 0´Meara, Gary Player ja ensimmäisen kisan voittaja, Arnold Palmer.

Tämäkin kisa päättyi Ilosen voiton jälkeen. Volvo vetäytyi golfkumppanuuksista ET:lla, uutta sponsoria ei löydetty. 

.

Etsi luettavaa