Hyppää sisältöön

Olympic Fiedsin vaikeus piti Rory McIlroyn varpaisillaan: ”Keskittyminen ei saa herpaantua sekunniksikaan”

Rory McIlroy tavoittelee viikonloppuna uransa 19:tta PGA Tourin voittoa

McIlroy (-1) johtaa FedEx Cupin toista finaalia yhdessä Patrick Cantlayn kansssa.
Tiger Woodsille (+8) ei löydy tilaa Tourin kolmanteen finaaliin.

Olympic Fieldsin kenttä on ottanut PGA Tourin tähdistä vahvan otteen 70 parhan pelatessa FedEx Cupin toista finalia, BMW Championipia. Rory McIlroy ja Patrick Cantlay ovat ainoat alle parin pelanneet,  sijalukua 30:s jakavat pelaajat, joiden kahden kierroksen tulos on +5.

Suosikeista Jon Rahm (+6), Justin Thomas (+7), Tiger Woods (+8) ja Collin Morikawa (+9) ovat tuloslistan toisella puoliskolla, Kevin Streelmanin tulos +16 ja hännänhuipun Marc Leismanin (+18) noteeraukset kertovt pelin luonteesta.

”Jos menetät tällä kentällä keskittymisesi yhdeksikin sekunniksi,  se voi tulla todella kalliiksi. Yksi suurimmista menestykseen kantavista asioista viikonloppuna onkin isojen numeroiden välttäminen. Tärkeää on varmistaa, että virheen jälkeen nöyrtyy pelaamaan paikkoihin, joista korttiin ei lipsahda bogia suurempaa”, kiteytty pelistrategiansa Rory McIlroy.

Pohjois-Irlantilaisen johtopaikkaa voidaan pitää jopa ylllättävänä. Seitsemän viimeistä kisaansa hän on pelannut omat standardinsa huomioiden täysin vihkoon. Paraskin sijoitus on 11:s, keskimääräinen sijaluku näissä kisoissa 37:s.

McIlroy on kahden ensimmäisen päivän aikana tehnyt tasaisesti tulosta kenttäpelillään, tiiltä viheriölle Strokes Gained -tilasolla hän on ykkösenä. Edelliskaudella McIlroy dominoi tätä tilastoa , koronatauon jälkeisissaä kisoissa sihti on ollut tyystin kateissa.

Maailmanlistan nelonen on viikonloppuna iso mahdollisuuden, muttta myös paineiden edessä. Cantlayn lisäksi lähituntumassa ovat Dustin Johnson (par), Hideki Matsuyama (par), Louis Oosthuizen (+1) Adam Scott (+1) sekä Tony Finau (+1).

Vaikka Majorit ovat McIlroylle olleet elokuusta 2014 asti tekemätön paikka, FedEx Cupin finaaleissa hän on menestynyt. Ykköstiloja on (2012-2019) yhteensä viisi, niistä viimeisin Tour Championshipista edellistkaudelta.

Tiger Woods on selvittänyt kaksi kertaa neljstä pallonsa kahdella reikään jouduttuaan viheriön ympäristössä bunkkeriin

Tiger Woods on selvittänyt kaksi kertaa neljstä pallonsa kahdella reikään jouduttuaan viheriön ympäristössä bunkkeriin

Getty Images

Tiger Woodsin (+8) peli säröilee, viidettä kertaa peräkkäin hän on jäämässä kauas kärjestä. 69:n pelaajan joukossa hän on 55:s. Päästäkseen viimeiseen finaalin Tigerin pitäisi nousta neljän ensimmäisenn joukkoon. Mahdollisuus on todella ohut, Woods saa ennen ennen syyskuun puolivälin jälkeen pelattavaa US Openia reilut kaksi viikkoa aikaa parsia kroppaansa ja peliään kuntoon.

Kahden ensimmäisen kierroksen aikana Tiger oli lähestymissä listan 11:s. Kolme muuta Strokes Gained -tilaston osasta ( avaukset, peli viheriön ympäristössä ja putti)  jättivät hänet lohduttomasti viimeiseen neljännekseen sijaluvuille 55-57.

PGA Tourin ”tavallista kisaa”, poislukien majorit , ei ole voitettu sitten vuoden 1981 tuloksella joka ylittää parin. Tulevana viikonloppuna se on Olympic Fielsilla täysin mahdollista.  Billy Mayfair (1995 )on viimeinen, jolle on riittänyt voittoon tulos par neljän kierroksen jälkeen.

BMW Championship, tuloslista

Etsi luettavaa