Hyppää sisältöön

Olympiakarsinta jo loppusuoralla – Mikko Korhonen ja Kalle Samooja tarvitsevat lisänäyttöjä Tokion kisamatkan varmistamiseksi

Nick Mumford ja Mikko Korhonen tavoittelevat uran parasta sijoitusta British Mastersissa jossa Korhonen oli 2017 20:s

Torstaina Omanissa käynnistyvään kisaan osallistuvat suomalaisista Korhosen ja Samoojan lisäksi Tapio Pulkkanen sekä Sami Välimäki.

Neljän majorin lisäksi kauden kohokohtia ovat Tokiossa käytävät olympialaiset sekä Ryder Cup. Suomesssa olympialaiset on nostettu jalustalle etenkin Golfliiton arvoasteikolla ja tavoitteissa. Rion kisat 2016  olivat golfille ja olympialaisille menestys..

Vaikka Suomeen ei kärkisijoituksia lopulta tullutkaan,  Mikko Ilosen, Roope Kakon, Ursula Wikströmin ja Noora Komulaisen osallistuminen oli lajin markkinoinnin kannalta kotimaassa tärkeä osanen.

Tuleviin Tokion kisaa maailmanlistan pisteisiin perustuvaa karsintaa on pelattu heinäkuun alusta 2018. Miesten puolella karsinta jatkuu US Openiin (18.-21.6.) asti.

60 pelaajaa otetaan mukaan.

Maata kohden edustajia otetaan mukaan kaksi. Mikäli jollain maalla, kuten USA:lla, on useampi 15:n ensimmäisen joukossa, näitä otetaan maksimissaan neljä.

Korhosen pistemenestys hyytynyt voiton jälkeen

Mikko Korhonen on tällä hetkellä listan 52:s, Kalle Samooja 56:s. Kotimaiset haastajat Tapio Pulkkanen ja Sami Välimäki ovat maailmanlistalla kaksikosta kaukana, mutta molemmilla on yhdellä isolla menestyksellä mahdollisuus hilautua Korhosen ja Samoojan kantaan, kahdella tai useammalla jopa ohi.

European Tourilla pelataan karsinnan aikana vielä 14 kisaa, joista suomalaiset pääsevät nykyisillä kategorioillaan kymmeneen, näistä helmi-maaliskuun aikana pelataan neljä (Oman,Qatar, Kenia ja Intia).

Kalle Samoojalle Omanin kisa on kalenterivuoden neljäs. Paras sijoitus on toistaiseksi 27:s

Kalle Samoojalle Omanin kisa on kalenterivuoden neljäs. Paras sijoitus on toistaiseksi 27:s

Getty Images

Mikko Korhonen oli Kiinan voittonsa jälkeen maailmanlistalla 84:s. Tuon jälkeen hän on pelannut 17 kisaa, joissa on kerran sijoittunut 20:n joukkoon (Espanja 17:s). Maailmanlistalla pudotus on ollut jyrkkää, nykyinen sijoitus on 155:s. 

Korhonen sai Kiinan voitosta 24 pistettä, tämän jälkeen niitä on kertynyt  vain 16,75.. Samoojalla on samalta jaksolta yli 30 pistettä, Sami Välimäelläkin noin 20. 

Vaikka Korhonen on vielä selvästi kisapaikassa kiinni, tilannetta hankaloittaa karsintajakson lopussa pois jäävien pisteiden määrä, joka on yli seitsemän. Pois putoavat kesäkuun 2018 voitto Itävallasta ja kakkostila Saksasta.

Samoojan pisteistä huuhtoutuu pois Korhoseen verrattuna vain neljäsosa, joten käytännössä suomalaiset ovat lähes samassa pistemäärässä.

Molemmat suomalaiset ovat rajan oikealla puolella ja kaikki on omissa käsissä. Loppusuoralta on kuitenkin kyettävä kahmimaan menestyksiä paikkojen varmistumiseksi.

Ennen karsinnan päättävää US Openia pelataan kesäkuun puolivälissä ET:n ja LET:n yhteiskisa Tukholmassa. Siitä voi muodostua paitsi miesten, myös naisten osalta kotimaisten pelaajien osalta ratkaiseva kilpailu.

Peukkua on syytä pitää  Omanin kisan aikaan ylhäällä kaikille kotimaisille, kisapaikan varmistamisen Korhonen ja Samooja kykenevät toki tekemäään yhdelläkin vahvalla kisalla.

Oheisen 17.2 päivätyn rankingin jälkeen Jhonattan Vegas ohitti Korhosen jonka sijoitus on siis 52.

Olympic Ranking, miehet

Etsi luettavaa