Hyppää sisältöön

Olympiagolfissa tapahtuu: holikka ja eagle miltei samalla sekunnilla

Jaco Van Zyl teki lauantaina hole-in-onen.

Etelä-Afrikan Jaco Van Zyl onnistui tekemään olympiagolfin toisen hole-in-onen. Hän onnistui kolmantena kilpailupäivänä reiällä numero kahdeksan. Aika lailla samaan aikaan Rickie Fowler onnistui tekemään eaglen reiällä numero yhdeksän.

Olympiagolfissa pelataan kolmatta kisapäivää, ja se onkin ollut tapahtumia täynnä. Suurimmista uroteoista ovat vastanneet hole-in-onessa onnistunut Etelä-Afrikan Jaco Van Zyl ja Rickie Fowler, joka oli etuysillä huikeassa vedossa.

Kahtena ensimmäisenä päivänä Fowler epäonnistui pahemman kerran ja yksi ennakkosuosikeista oli häntäpään vartioita Rion kisassa. Tänään hän pelasi yhdeksän enimmäistä reikää tulokseen 29 lyöntiä (-69). Etusin kruunasi Fowlerin yhdeksännelle reiälle tekemä eagle.

Yhdeksikkö on noin 330 metriä pitkä par 4 -reikä. Fowler avasi draiverilla 65 metriin väyläbunkkerien väliin, josta nasautti aggressiivisen wedgen vauhdilla lipun kautta reikään.

Fowler on lauantaina todella kovassa iskussa.

Fowler on lauantaina todella kovassa iskussa.

Getty Images

Katso van Zylin holikka ja Fowlerin eagle täältä.

Kukaan pelaaja ei ole vielä ehtinyt maaliin, ja kaikki eivät ole tässä vaiheessa vielä lähteneet kierrokselleen, mutta varmaa on, että Fowler tulee tekemään hurjan nousun tulosluettelossa. Hän nimittäin onnistui tekemään birdien myös kymppireiälle. Hieman takapakkia Fowler otti 14. reiällä (par 3), jonne hän teki viheriöbunkkerin kautta bogin.

Kakko kolme alle parin

Roope Kakko pelaa parasta tulosta Rion kisassa.

Roope Kakko pelaa parasta tulosta Rion kisassa.

Getty Images

Suomalaisista Roope Kakko pelasi parhaan kierroksen Riossa, vaikka teki yhdeksännelle reiälle tuplan lähipelitötöilyn jälkeen. Hänen lopputuloksensa oli 68 lyöntiä eli kolme alle parin. Sillä hän jakaa 45. sijaa, kun kolmas kierros on vielä kesken.

Mikko Ilonen on noussut 13. reiän jälkeen 20 parhaan joukkoon. Hän tätä päivää ja kokonaiskisaa kolme alle. Ilonen teki neljännelle reiälle tuplan, mutta vastaavasti tuloskortista löytyy viisi birdietä.

Seuraa olympiagolfia Ylen Rio-palvelusta, jossa lähetystä selostaa Tapio Suominen asiantuntijanaan GoGolfin head pro Antti Vaalas.

Olympialaisten tulospalvelusta.

Etsi luettavaa