Hyppää sisältöön

Oliver Lindell pyrkii kääntämään kurssin Englannissa

Oliver Lindell tarvitsee hyviä sijoituksia loppukaudella

Oliver Lindell aloittaa Challenge Tourilla 180 000 euron arvoisen turnauksen Bridgestone Challengen. 19-vuotias on kilpailun ainoa suomalaispelaaja ja panokset alkavat olla huipussaan. Ensi vuoden työpaikka edes Challenge Tourille on vielä varmistamatta.

19-vuotias Oliver Lindell joutuu kilpailemaan ahkerasti loppukauden. Väliviikkoihin ei ole enää varaa, sillä euroja on tehtävä paljon, jotta paikka varmistuu ensinnäkin Challenge Tourille saati haave European Tourista ensi vuodelle voisi toteutua. 

Kauden 2018 aikana on jäljellä kuusi kilpailua ennen kiertueen finaalia. Lindellilla on heikosta rankingista huolimatta paikka ainakin Kazakhstanin turnaukseen oman vahvan kategoriansa puolesta. Kiinan kilpailut ovat vielä pieni kysymysmerkki. 

CT:n rahalistalla Lindellin sijoitus on tällä hetkellä 158. Kauden päätteeksi 70 parasta saavat vahvan pelioikeuden kiertueelle. Mahtuminen edes 150 parhaan joukkoon toisi jo muutamiin kisoihin oikeuttavan kategorian. Matkaa 70 parhaan joukkoon Lindellilla on noin 14 000 euroa. 

Englannissa suora nousu 70 parhaan joukkoon vaatisi sijoitusta kahden parhaan joukkoon. Kauden paras sijoitus Challenge Tourilla on vasta 25:s sija Vierumäeltä. Seuraavalla viikolla Nordea Mastersissa 19-vuotias otti kunnioitettavan shekin ja kauden parhaan sijoituksen European Tourilta sijoittuen 21:nneksi. 

”Väylät kentällä ovat erittäin kuivat ja palaneet, mutta griinit erittäin hyvässä kunnossa. Ensimmäinen kenttä mikä mulle tuli eteen, jossa ei ole yhtäkään hiekkaestettä. Pelillisesti kaikki alkaa olla kohillaan, sain hyvän vision tänään tiistaina rangella lyöntiin”, Lindell kertoo blogissaan.

Porvoolainen aloittaa pelinsä kello 11.15 Suomen aikaa torstaina. Kilpailussa ei ole mukana muita suomalaisia. 

Etsi luettavaa