Hyppää sisältöön

Oliver Lindell ja suuri paitsio – kisat kortilla huippukaudesta huolimatta

Oliver Lindell pelaa avauksia paljon rautakakkosella.

Oliver Lindell on pelannut uskomattoman kovan kesäkauden Challenge Tourilla. Siitä huolimatta hänellä ei välttämättä ole jäljellä enää kuin yksi kilpailu Challenge Tour -kaudella 2019.

Oliver Lindell on sijoittunut Challenge Tour -kauden 2019 aikana jo neljä kertaa 13 parhaan joukkoon. Kaksi kertaa sijoitus on ollut 11:s, kerran 13 ja kauden paras noteeraus on neljäs sija Itävallasta, joka tuli Finnish Challengea edeltävässä kilpailussa. 

Challenge Tourin säännöt sallivat kahdeksan kutsun käyttämisen kauden aikana. Lindell on käyttänyt niistä seitsemän ja päässyt mukaan muutamaan kilpailuun omalla kategoriallaan. Jäljellä on siis yksi kilpailu kutsulla, vielä on hyvin epäselvää miten ranking riittää kauden kahteen viimeiseen kisaan ennen Challenge Tourin finaalia. 

Paitsiolla tarkoitetaan otsikossa sitä, että Lindell ei saanut säästettyä kutsua edes neljännen sijansa turvin, sillä se tuli täysin väärään aikaan. Sääntöjen mukaan Lindellin on käytettävä kutsu kotikisaansa, vaikka olisi edellisellä viikolla saavuttanut paikan top-kympissä. 

Kolme muuta vahvaa sijoitusta (11, 11, 13) ovat olleet yhden lyönnin päässä top-10 sijoituksessa, jotka olisivat tuoneet kalenteriin kolme kilpailua lisää. Eivät tuoneet. 

Challenge Tourin rankingissa Lindell on komeasti sijalla 40. Ensi viikolla käytävään Rolex Trophyyn otetaan mukaan rankingista 39 parasta. Lyönti vähemmän Vierumäellä olisi tuonut noin 2000 euroa enemmän rahaa, paikan Tanskan kisaan ja käytännössä automaattisen paikan Rolex Trophyyn. 

Challenge Tourin kalenteriin saatiin varmistettua Pohjois-Irlannin osakilpailu vasta hiljattain. Lindell oli vuoden aluksi ilmoittautnut kaikkiin kilpailuihin, mutta kun Irlannin kisa ei ollut vielä kalenterissa, siihen hän ei voinut ilmoittautua. Eikä hän muistanut tehdä sitä ajoissa myöskään kisan tultua kalenteriin – sinne oma kategoria olisi riittänyt. Omaa huolimattomuutta – kyllä, mutta silti myös epäonnekasta. 

Lindell ei myöskään saa ottaa vastaan kutsuja Challenge Tourilta, sillä sääntöjen mukaan kutsulla saa pelata vain kahdeksan kilpailua. Käytännössä tilanne on se, että 20-vuotias kovassa vireessä oleva pelaaja ei voi muuta kuin odotella, harjoitella ja tehdä temppuvideoita mökillään. 

Nykyinen ranking tullee riittämään 70 parhaan joukkoon rankingissa ja takaamaan vähintään täyden pelioikeuden Challenge Tourille ensi kaudelle. European Tourin karsinnat Lindell pääsee aloittamaan toisesta vaiheesta jos ei saa grindattua itseään rankingissa 45 parhaan joukkoon ja Challenge Tourin finaaliin. Se vaatisi todennäköisesti loistavaa onnistumista Ranskan kisassa syyskuun ensimmäisellä viikolla. 

Etsi luettavaa