Hyppää sisältöön

Oliver Lindell ja Jenna Mäihäniemi SM-voittoihin

Suomen mestaruus ratkaistiin Tawast Golfissa Hämeenlinnassa. Sekä miehissä, että naisissa nähtiin loistava tulostaso.

Tänä vuonna miesten SM-kilpailut avattiin myös ammattilaisille ja Tawastissa nähtiin parhaiden amatöörien lisäksi suomalaiset Nordic Leaguen ammattilaiset. Näytti siltä, että kilpailu sai hyvän vastaanoton ja tulee varmasti myös jatkossa nostamaan statustaan ammattilaisten ja amatöörien kohdatessa. 

Miesten sarjassa kolme mitalia ottivat ammattilaiset. Voitto ratkaistiin Oliver Lindellin ja Tuomas Salmisen kovatasoisessa kaksintaistelussa. Lindell pelasi kärkiryhmän edellä ja tiesi tarvitsevansa kovan tuloksen viimeisellä kierroksella.

Tärkeällä hetkellä Oliver Lindell onnistui unelma lopetukseen. Birdie, eagle, birdie väylille 15, 16 ja 17. Huikea jakso nosti Lindellin johtoon ja vaikka Tuomas Salminen onnistui birdeihin väylille 16 ja 18 jäi hän silti lyönnin päähän voittajasta. Lindellin viimeisen kierroksen tulos 66 nosti voittotuloksen kolmetoista alle parin. 

Kolmanneksi yhteistuloksella -11 sijoittui Linus Väisänen. 

Oliver Lindell -13, Virvik Golf

Tuomas Salminen -12, Suur-Helsingin Golf

Linus Väisänen -11, Vuosaari Golf 

Oliver Lindell oli kilpailun ennakkosuosikki. Hyviä otteita suomessa ja ulkomailla esittänyt vasta 17-vuotias Lindell siirtyi ammattilaiseksi jo viime kaudella. Tänä vuonna Nordic Leaguella on tullut kaksi voittoa ja kuusi sijoitusta viiden parhaan joukkoon. Syksyllä edessä ovat varmasti European Tourin karsinnat. Ennen sitä mahdollisuuksia aukeaa Challenge Tourilla Ranskassa ja Vierumäellä sekä Tanskassa pelattavassa European Tourin kilpailussa. 

Oliverin itseluottamus kasvaa voittojen myötä:

”Kyllähän se kasvattaa ihmisenä, kun näkee, että kestää nämä ammattilaispelaamiseen liittyvät paineet. Olen aina tykännyt pelata paineen alla, ja olihan se mahtava pelata, kun oli niin paljon yleisöä seuraamassa peliä”. 

Tasainen peli ja loistava tulostaso osoittavat lyöntitekniikan olevan kunnossa. Kiitokset lähtivät Suomen maajoukkuetta pitkään ohjanneen Juha Juvosen suuntaan.

”Kyllähän koutsille lähtevät isoimmat kiitokset. Eilen mietimme, että tänään pitää pelata kuusi alle parin. No se riitti. Oli kyllä todella hyvä fiilis lähteä kuusi alle tilanteesta viimeiselle reiälle, kun lyönti on niin hyvässä tikissä, että tiesi, ettei sieltä paria isompaa tulosta tule”.

Leaderboard

Naisten sarjassa ratkaisu oli dramaattinen

Myös naisissa nähtiin hyvä tulostaso ja dramaattinen loppuratkaisu. Kärkikaksikkona oli Jenna Mäihäniemi ja Emilia Tukiainen, jotka päätyivät neljän kierroksen päätteeksi molemmat tulokseen -3. Hyvä taso jatkui myös uusinnassa molempien tehdessä birdiet. Toisella uusintareiällä voiton ratkaisi Mäihäniemen upea eagle. 

Kolmanneksi sijoittunut Tiia Koivisto (+1) oli voittotaistelussa mukana etuysillä aloitettuaan viimeisen kierroksen loistavasti.  Kolmannentoista väylän tupla pudotti kolme lyöntiä väärään suuntaan kilpakumppaneiden tehdessä birdiet. Viime viikolla Koivisto voitti kultaa SM-reikäpelissä. 

Jenna Mäihäniemi -3, Master Golf

Emilia Tukiainen -3, Karelia Golf

Tiia Koivisto +1, Hirvivaara Golf Mäntsälä

Jenna Mäihäniemi on ollut voittajasuosikki Suomessa jo pidemmän aikaa.

Voittajan kommentit kierroksen jälkeen:

”Tuntuu tosi hyvältä. Uusinnassa jännitti todella paljon. Meillä oli koko päivän todella tiukkaa kisaa Empun (Emilia) ja Tiian (Koivisto) kanssa”.

”Aloitin kierroksen todella huonosti. Tein kolme bogeya kolmelle ensimmäiselle reiälle, mutta takaysin pelasin sitten paremmin, kaksi alle parin. Tein joka päivä ykköselle kolmen putin bogeyn, se vähän niin kun kuului siihen tänäänkin”.

”Nämä olivat todella hyvin järjestetyt kilpailut. Täällä oli todella paljon vapaaehtoisia ja kenttä oli hyvässä kunnossa. Tykkään pelata täällä todella paljon, kun pitää olla varuillaan koko ajan ja mitä vaan voi tapahtua”. 

Leaderboard

Onnittelut voittajille ja järjestäjille. Ammattilaisten ja amatöörien kohtaaminen SM-kilpailuissa tulee varmasti olemaan uusi suosittu traditio. 

 

 

 

 

 

Etsi luettavaa