Hyppää sisältöön

Oliver Lindell ison potin perässä Itävallassa – maailmanlistan pisteytys suosiollinen CT:n pelaajille

Oliver Lindellin menestyminen Itävallassa toisi hyvää boostia myös Vierumäen CT-kisaan

Neljän lyönnin päässä kärjestä oleva Lindell singahtaisi voitolla lähes 600 sijaa ylöspäin maailmanlistalla. CT-kisan kakkostila ja The Openissa 20:n joukkoon pelaaminen antavat suurinpiirten saman pistemäärän.

Oliver Lindell on pelannut paljon hyviä kierroksia kuluvalla kaudella, mutta ei vielä yhtään ehjää kisaa.  Sunnuntaina kello 9.55 hän lähtee päätöskierrokselle, jossa menestyminen tuottaisi paitsi hyvän taloudellisen tilin, myös paljon maailmanlistan pisteitä.

Voitolla hän saisi 12 pistettä, kakkostilalla 7,2.

Vertailun vuoksi The Openissa Mikko Korhoselta loistavaa päätöskierrosta edellyttävä kymmenes sija muutaman pelaajan kanssa jaettuna tuottaa samaiset 12 pistettä, 7.2 pisteen ansaitseminen vaatii Royal Portrushissa sijoituksen 20:n joukkoon. 

Mikko Korhonen saa The Openin jälkeen kilpailuista minmissään kolme vapaata viikkoa ET:n kisaohjelman tauon myötä

Mikko Korhonen saa The Openin jälkeen kilpailuista minmissään kolme vapaata viikkoa ET:n kisaohjelman tauon myötä

GETTY IMAGES

Huomiorvo majoreissa menestymisessä on tietysti moninkertainen, mutta Challenge Tourilla pisteiden kerääminen on huomattavasti helpompaa.

Vertailua voidaan jatkaa suomalaispelaajiin, jotka ovat menestyneet Challenge Tourilla ja siirtyneet sieltä entistä valmiimpina European Tourille.

Tapio Pulkkanen oli CT:lta kiertueen kunkkuna loppuvuodesta 2017 siirtyessään maailmanlistalla 188. European Tourilla hän ansaitsi kaudella 2018 lähes 2,5 kertaisen määrän euroja (504 000), mutta putosi maailmanlistalla noin 60 sijaa. Pullkkasen nykyinen sijoitus on 321.

Kim Koivun sekä Kalle Samoojan luvut ovat vastaavanlaisia. Koivu oli CT-pelit lopettaessaan 205:s, nyt sijoitus on 316.

Samoojan loistokausi haastajakiertueella nosti hänet 201:ksi, loistavan Skotlannin kisan jälkeen turkulainen löytyy sijalta 287:s.

Mikäli Olive Lindell (1007:s) voittaisi Itävallassa, hän nousisi lähes 600 sijaa ylöspäin, kakkostilakin hilaisi hänet 600:n ensimmäisen joukkoon.

Pidetään sekä Oliver Lindellille että Mikko Korhoselle peukkuja ylhäällä, maailmanlistan pisteiden ja maallisen mammonan lisäksi tarjolla on molemmille omien rajojen ja ennätysten rikkomisia. 

Golfin maailmanlista

   

Etsi luettavaa