Hyppää sisältöön

Oliver Lindell: ”Draivaaminen kehittynyt hurjasti, nyt panostetaan puttiin ja rautalyönteihin”

Oliver Lindell on 21-vuotias porvoolainen golfammattilainen

Oliver Lindell näkee valoa tunnelin päässä, vaikka menestys Etelä-Afrikan kolmessa kisassa jäi vaatimattomaksi.

Oliver Lindellin kaksi edellistä kautta Challenge Tourilla ovat olleet vaatimattomia koviin odotuksiin nähden. Porvoolainen on sijoittunut vain kerran kymmenen joukkoon, maaailmanlistalla sijoitus oli ennen viikonlopun karsiutumiseen päättynyttä kisaa 860:s

Kontrasti on hurja siihen tahtiin, jota ennakkoluuloton juniori piti Nordic Leaguella ja CT:lla kausilla 2016-2017.  Nordic Leaguella hän ylsi ensimmäiseen ykköstilaansa jo 2015, seuraavilla kahdella voittoja tuli satelliittikiertueelta kaksi, sijoituksia kärkikymmenikköön yhteensä 20 kertaa, joista kuusi CT:lla.

Saavutustensa vuoksi Lindell luokiteltiin ehdottomaan ykköskerhoon ikäisistään Euroopassa, maailmanlistan sijoitus oli parhaimmillaan 388.

Kaksi viimeistä vuotta ovat olleet rajuja pettymyksiä. Epävarma draivaaminen johti pahimmilllaan siihen, että Oliver Lindell lähti Challenge Tourilla kierroksilleen  kaudella 2019 ilman draiveria, jopa ilman yhtään puumailaa.

Timo Karvinen liittyi syksyllä Juha Juvosen tueksi valmennustiimiin.

”Isoa kehitystä on jo tapahtunut draiverin kanssa. Sellaisia ongelmia, joita kohtasin kahden vuoden aikana, ei ollut lainkaan Etelä-Afrikan kahdessa viimeisessä kisassa. Ensimmäisellä kisaviikolla vanhat tavat hieman puskivat pintaan. Uuden kanssa vaatii hivenen totuttelua paineiden kohdatesssa kisatilanteessa”, Lindell viestitti kolmannen kisansa päätyttyä.

”Suurin haaste  ennen kesäkauden käynnistymistä on puttipeliin panostus. Siihen, sekä rautapeliin on syytä keskittyä. Niissä ei tullut kahden viimeisen viikon aikana sellaisia onnistumisia, jotka olisivat kantaneet pidemmälle. Suunta pelissäni on kyllä selvä, ylöspäin. Tulokset laahaavat lyömiseen nähden perässä, mutta kyllä ne sieltä tulevat”, Lindell uskoo.

Challenge Tourin kisat jatkuvat vasta toukokuun puolella.

”Ei ole mitään  muiden tourien kisoja vielä tiedossa, Espanjaan luultavasti suuntaan treenaamaan. Etelä-Afrikan reissu palveli tarkoitustaan harjoittelun kannalta, kelit olivat kohdillaan, sain tehtyä niitä asioita joita pitikin työstää.”

Etsi luettavaa