Hyppää sisältöön

Oliver Lindell (64,-6) lyönnin kärjestä: ”Vahvaa peliä, kärkisijat tavoitteena”

Oliver Lindell uskoo pärjäävänsä torstain kierroksella ilman draiveria

Oliver Lindell (-6 ) teki avauskierroksellaan European Tourin kisassa kahdeksan birdietä ja jakaa kolmatta sijaa

Oliver Lindellillä oli Adamstal Golf Clubilla Itävallassa hurja kymmenen reiän jakso, jonka aikana hän teki seitsemän birdietä ja kolme paria. 

”Pelasin koko päivän vahvasti, tällaista olen odottanutkin tulevaksi. Etenkin rautapeli toimi. Kuuman jakson aikana putterin kanssa tuli hyvä suonenveto. Kaikkialta tuntui uppoavan, kolme pariakin olisivat voineet kääntyä birkuiksi, niin hyviä olivat putit”, Lindell myhäili päivänsä päätyttyä.

Unelma jopa alle 60:n lyönnin tuloksesta mureni 13:lla, jossa porvoolainen otti kolme puttia tehden bogeyn. Viimeisillä viidellä hän teki vielä birdien ja bogeyn, saaden tuloksekseen 64,-6. 

Ulosmenossa Lindell putttasi vain 11 kertaa, sisääntulossa kulmarauta koski palloon 15 kertaa.

”Tämä kenttä istuu silmääni erittäin hyvin. Lähden luottavaisena perjantaille. Odotettavissa on sadetta, joten caddiestä on  tavanomaista enemmän hyötyä.”

Kierroksen jälkeen Oliver Lindellillä oli selvä näkemys siitä, mitä hän on Itävallassa tavoittelemassa.

”Sain mainion startin. Kun saan pidetttyä pelini kasassa, mahdollisuudet on mihin vaan. Uhoamaan en lähde, mutta kyllä edellisvuoden neljättä sijaa on tarkoitus parantaa.”

Lindell käytti keskiviikon kierroksella vain kerran draiveria ja kolmasti spoonia. Edellisvuonna hän pelasi kaksi viimeistä kierrosta pelkästään raudoilla.

”Maltti on valttia täällä. Draiveriin en torstaina koske, spoonille on käyttöä 3-4 kertaa”, hän suunnitteli.

Challenge Touriilla Lindell saavutti viisi sijoitusta kärkikymmenikköön samana vuonna 2017, jolloin hän täytti 18 vuota. Tuon jälkeen ainoa top 10-sijoitus (4.) on siis Adamstalin kentältä edellisvuodelta.

Kilpailun voittaja saa 83 333 euron shekin lisäksi ET:lle pelioikeuden vuoden 2021 loppuun asti. 

Avauspäivän jälkeen ei lopullista gloriaa jaeta, mutta Oliver Lindellillä on seuraavilla kieroksilla hieno mahdollisuus kääntää uransa uuteen nousuun.

Harva enää muistaa, että Oliver Lindell voitti jo kaudella 2016, jolloin hän oli 16-vuotias kaksi kertaa Nordic Leaguella ja sijoittui European Tourin debyytissään Tanskassa 26:ksi.

Muut suomalaiset rajan väärällä puolella

Kuusi muuta suomalaispelaajaa ovat ennen toista päivää cut-rajan väärällä puolella seuraavilla tuloksilla:

Roope Kakko 70

Sami Välimäki 71

Kim Koivu 72

Juuso Kahlos 74

Antti Ahokas 75

Janne Kaske 77

TULOSLISTA

Etsi luettavaa