Hyppää sisältöön

Oletko koskaan ollut caddie? PGA Tour -voittajan caddie kertoo oleellisimmat vinkit

Suomalaisista caddieista nimekkäimmät ovat Karri Kakko (Mikko Korhosen caddie)

Oletko koskaan ollut kenenkään caddie? Yllättävän moni vastannee kysymykseen ei. Kyseessä on mielenkiintoinen harrastus tai ammatti, jossa voi todella vaikuttaa pelaajan tulokseen.

Brennan Little kasvoi Kanadassa. Hän pelasi jenkkifutista, baseballia, jääkiekkoa ja golfia. Hän kerkesi yrittämään omien siipiensä kantavuutta golfarina, kunnes totesi niiden olevan riittämättömät. Hän aloitti caddien työt vuonna 1999. 

”Sinulla täytyy olla hyvä pelaaja, jotta voit olla hyvä caddie. Hyvän caddien täytyy ymmärtää paljon lajista ammattitasolla. Nykyisin väyläkirjat ovat kehittyneet valtavin harppauksin ja ne pitävät sisällään massiivisen määrän tietoa tulkittavaksi”, Little kertoo videolla. 

Gary Woodland on ajankohtainen pelaaja, sillä hän voitti sunnuntaina Waste Management Phoenix Openin. Pitkälle lyövä Woodland on caddielle haastava pelaaja. 

”Valmistautuminen kisaan on kaikken tärkein osa. Pitkälyöntiselle pelaajalle täytyy pystyä tarjoamaan paljon eri linjoja tiiltä. Tuuli tekee vasta tilanteesta mielenkiintoisen. Myötä- ja vastatuulen ero voi olla lähes sata metriä avauksen mitassa.” 

Caddie-kulttuuri on Suomessa äärimmäisen harvinaista. Kisapelaajilla saattaa toki olla puoliso, kaveri tai isä vetämässä kärryä, mutta tavallisella klubipelaajalla harvinaisen harvoin. 

Caddiena toimiminen on kokeilemisen arvoinen asia. Se antaa täysin uuden näkökulman peliin. Lajia toisen pelaajan suorituksen kautta miettiessä voi kehittyä paljon myös omaa pelistrategiaa suunnitellessa. 

Etsi luettavaa