Hyppää sisältöön

Old Course – Pattayan ykköskenttä, vuosittaisen Honda LPGA:n näyttämö

Caddiet yhdessä rivissä. Thai Pro Am -ryhmän vastaanotto klubilla on thaimaalaiseen tapaan ystävällinen.

Siam Country Clubin, Old Coursea tituleerataan Pattayan ykköskentäksi. Huono se ei voi olla, sillä siellä pelataan vuosittain LPGA:n osakilpailu.

Ensimmäisen reiän tiiauspaikka näyttää tältä.

Ensimmäisen reiän tiiauspaikka näyttää tältä.

Kimmo Ekroth

GoGolf kävi testaamassa tämän vuonna 1971 valmistuneen Thaimaan ensimmäisen “Private Clubin” Thai-Pro-Am -matkalla marras-joulukuun vaihteessa 2016.

Kenttä ja klubitalo on remontoitu täysin vuonna 2005. Kukkulan rinteellä sijaitsevaa klubia lähestyttyä ei voi olla huomaamatta alas laaksoon avautuvaa maisemaa kentälle. Saapuessa klubille tulee heti tunne että paikassa on jotain erityistä. Tunnelma on arvokas mutta kuitenkin rento.

Klubitalo on iästään huolimatta sisustukseltaan moderni mutta kodikas. Ison proshopin valikoima on valtava, erityisesti tekstiilien osalta. Sieltä on vaikea poistua tyhjin käsin. Klubiravintolan iso terassi on luokseen kutsuva laaksoon avautuvine maisemineen.

Kenttä näyttää helpolta, mutta haastetta löytyy

Old Coursella tulee vesi myös peliin.

Old Coursella tulee vesi myös peliin.

Kimmo Ekroth

Kenttä on rakennettu laaksoon. Vesiesteet tulevat peliin vain neljällä väylällä. Väylät ovat varsin leveitä, joten niihin osuu myös helposti. Haasteellisuutta peliin tuo lukuisat, erityisesti sankarigolfia pelaavia kiusaavat bunkkerit. Yksikään väylä ei ole tasainen, vaan käytännössä jokaisella väylällä noustaan ylös tai laskeudutaan alas. Koskeuserot eivät ole kuitenkaan valtavia ja kenttä olisikin hyvin pelattavissa kävellen.

Se ei kuitenkaan mahdollista, sillä kentällä on pelattava autoilla, niinkuin monella Thaimaan huippukentällä. Isoille greeneille on kohtalaisen helppo päästä. Runsaiden muotojen takia on syytä syytä päästä lipun lähelle tai muuten on haasteita edessä.

Näkymät klubilta kentälle alas laaksoon ovat henkeäsalpaavat.

Näkymät klubilta kentälle alas laaksoon ovat henkeäsalpaavat.

Mika Mäkinen

Kenttä soveltuu hyvin myös kisapelaajille ja ainakin se oli pro am -kisaan osallistuneen Peter Erofejeffin mieleen.

“Kenttä, jossa haluaa aina pelata hyvin, vaikka niin harvoin tapahtuu. Väyliin pitää osua, jotta kentän muotoja voi käyttää hyväkseen. Jos jossain pitäisi pelata koko loppuelämän, niin Old Course olisi yksi hyvä vaihtoehto”.

Erofejeffille kenttä on tuttu Asian Tourilta, jota hän takavuosina kiersi, mutta Asian Tour ei ole ainoa kiertue, joka vierailee Old Coursella.

Siellä pelataan nimittäin vuosittain helmi-maaliskuun vaihteessa Honda LPGA Tourin osakilpailu. Se kerää mukaansa suuren joukon maailman parhaita naisgolfareita. Kisassa on mukana aina laaja kirjo aasialaisia haastajia, jotka ovatkin monesti kiusanneet maailman huippuja tällä haastavalla kentällä.

Kisa on myös katsojalle elämys runsaine oheispalveluineen ja promotelttoineen. Jos satut Pattayalle Honda LPGA aikaan älä missaa tapahtumaa. Päivälippujen hinnat pyörivät 10-20 euron välillä.

Etsi luettavaa