Hyppää sisältöön

Nyt tulee suomalaisonnistumisia monella rintamalla – Kerttu Hiltunen ylivoimainen English Girls Openissa

Kerttu Hiltunen (vas.) on menestynyt loistavasti kansainvälisissä kilpailuissa.

Mikko Korhonen loistaa PGA Championshipissä ja suomalaisilla on hyvin pullat uunissa Vierumäen Challenge Tour -kisassa. Eilen Tawast Golfin Kerttu Hiltunen voitti 11 lyönnin erolla English Girls Openin.

Kerttu Hiltunen on voittanut English Girls Openin. Neljän kierroksen kilpailu päättyi eilen. Hämeenlinnalainen kiersi ainoana pelaajana jokaisen kisakierroksen alle pariin ja oli murskaavan ylivoimainen.

Hänen yhteistuloksensa oli -11, kun toiseksi sijoittuneet kolme englantilaista pelaajaa jäivät tulokseen par.

Hiltunen pelasi alle 16-vuotiaiden sarjassa, johon ottivat osaa myös hänen seuratoverinsa Oona Kuronen ja Viipuri Golfin Aada Huhtala. Kuronen (+12) sijoittui 13:nneksi. Huhtalan (+14 ) sijoitus oli oli kolme pykälää heikompi.

Kilpailuun osallistui yli 70 pelaajaa, joista suurin osa tuli Englannista.

Hiltuselle kilpailu toimi hyvänä valmistautumisen ensi viikolla pelattavaan British Openiin, jonka taso on huomattavasti tämänviikkoista kilpailua kovempi.

Vuonna 2002 syntynyt Hiltunen on alle 16-vuotiaiden tyttöjen Euroopan-rankingissa sijalla 25. Muun muassa päävalmentaja Fredrik Jendelid on povannut Hiltuselle valoisaa tulevaisuutta.

Tänä vuonna hän on pelannut kuusi European Golf Rankingiin laskettavaa kisaa, joissa hän on sijoittunut sijoittunut neljä kertaa viiden parhaan joukkoon.

Lopputulokset

Etsi luettavaa