Hyppää sisältöön

Nyt se on varmaa: Sami Välimäki nousi Challenge Tourille ensi kaudeksi

Sami Välimäki otti tänään jo kauden kolmannen voittonsa Pro Golf Tourilla.

Sami Välimäki voitti Tshekin-kilpailun ja nousee ensi kaudeksi Challenge Tourille. Nousun varmasti kauden kolmas voitto Pro Golf Tourilla..

Sami Välimäki on varmistanut paikan Challenge Tourilla kaudella 2020. Välimäki otti tänään Tshekissä jo kauden kolmannen voittonsa Pro Golf Tourilla, mikä tuo hänelle kategorian 13A ensi kaudeksi. Edellisen voittonsa hän otti vain viikko sitten.

Kategoria on hieman parempi kuin se, että hän sijoittuisi satelliittikiertueella viiden parhaan joukkoon, mikä on nyt sekin jo käytännössä varmaa. Tällöin kategoriaksi olisi muodostunut 13B.

Tänä vuonna kategorialla 13A ovat pelanneet Englannin Mark Young ja Ruotsin Jacob Glennemo, joilla on yli kymmenen kilpailua jo plakkarissa.

Välimäki otti tänään voiton kolmen lyönnin turvin. Hän pelasi tuloksen -13 (67-66-67). Toiseksi kilpailussa sijoittui isäntämaan Ondrej Lieser tuloksella -10.

Suomalaisista Oliver Lindell, Roope Kakko ja Antti Ahokas pelaavat tänä vuonna Challenge Touria kategorialla 15, eikä heille ole tullut kovinkaan monta pelimahdollisuutta tällä kaudella omalla kategoriallaan, vaan he ovat päässeet pelaamaan lähinnä kutsuilla.

Välimäellä on tällä kaudella vielä ohjelmassa European Tourin karsinnat, joten vireen säilyessä hän voi yltää myös sinne saakka. Välimäki pääsee karsinnoissa suoraan toiseen vaiheeseen.

”Onhan tämä huikea juttu, kun nousu tuli jo rookie-vuonna. Tosin luonnollinen asia siinä mielessä, kun uralla tavoitteet ovat korkeammalla”, kommentoi Välimäen valmentaja Timo Karvinen tuoreeltaan suojattinsa voittoa.

”Tavoitteena on nyt kehittää peliä, jotta Sami olisi iskukykyinen seuraavalla tasolla”, Karvinen sanoi.

Välimäen kauden tienestit Pro Golf Tourilla nousivat jo yli 20 000 euron. Lisäksi hän on ottanut tänä vuonna myös neljännen voiton, sillä hän oli ykkönen kesäkuussa kotikentällä Nokialla pelatussa NRG Openissa.

Pro Golf Touria on tämän vuoden osalta jäljellä enää yksi kilpailu eli kiertuefinaali.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa