Hyppää sisältöön

Nyt puhuu kokemus: Välimäen pelikavereilla on peräti 21 ET-voittoa – katso suomalaisten lähtöajat

Sami Välimäki pääsee seuraamaan läheltä entisen Ryder Cup -kapteenin Thomas Bjørnin peliä. KUVA: GETTY IMAGES

Sami Välimäki pelaa entisen Ryder Cup -kapteenin Thomas Bjørnin ja Joost Luiten kanssa torstaina käynnistyvässä Ras al Khaimah Classicissa.

Ras al Khaimah Classicin kanssa alla pelattiin tänään leikkimielinen yhdeksän reiän scramble-kilpailu, jossa ainoana suomalaisena mukana oli Sami Välimäki. Välimäki pelasi Hurly Longin kanssa samassa tiimissä.

Saksalainen pelasi Välimäen kanssa samaan aikaan Pro Golf Touria vuonna 2019. Tuolloin Long oli kokonaispisteissä ykkönen ja Välimäki kakkonen.

Tänään Hero Team Challengessä kaksikko jakoi yhdeksän muun joukkueen kanssa toista sijaa tuloksella kuusi alle parin.

Välimäki pelaa kahden konkarin kanssa

Siinä missä Long on nuori pelaaja, ylihuomenna käynnistyvässä DP World Tourin kisassa Välimäki saa peliseurakseen kaksi konkaria. Hän kiertää kaksi ensimmäistä kierrosta Tanskan Thomas Bjørnin ja Hollannin Joost Luitenin kanssa.

50-vuotias Bjørn on napannut urallaan yhteensä peräti 15 European Tour -voittoa, joista viimeisin on tosin vuodelta 2013. Täksi vuodeksi kiertueen nimi muuttui DP World Touriksi.

Myös Luiten on rutinoinut voittopuheiden pitäjä. 36-vuotiaalla on kuusi voittoa, joista viimeisin on vuodelta 2018 (Oman Open).

Lue lisää: Tällä viikolla voi seurata kahdeksan suomalaisen otteita suorissa tv-lähetyksissä

Tuorein DP World Tour -voittaja on kolmikosta onkin Välimäki, joka voitti niin ikään Oman Openin vuonna 2020, juuri ennen koronapandemian alkua. Voitto siivitti Välimäen suomalaisittain kaikkien aikojen debyyttikauteen, jonka päätteeksi hänet aateloitiin vuoden tulokkaaksi.

Vaikka Välimäen menestys ei ole ollut hääviä kauden 2020 jälkeen, häntä pidetään kiertueella selvästikin suuressa arvossa. Tästä kertoo se, että hänet lähetetään edelleen nimimiesten kanssa pelaamaan osana kuuman ryhmän pelaajia.

Suomalaisten lähtöajat

Huomenna kuumassa ryhmässä pelaa myös viime viikolla seitsemänneksi Ras al Khaimah Championshipissä sijoittunut Tapio Pulkkanen, jonka pelikaverit ovat Englannin Andy Sullivan ja Australian Jason Scivener.

Pulkkasen ryhmä lähtee kilpailun kuumimman ryhmän eli Tanskan Nicolai Højgaardin, Skotlannin Robert MacIntyren ja Espanjan Rafa Cabrera Bellon perään.

Kisan kolmas suomalainen on Kalle Samooja. Hänen pelikaverinsa ovat Uuden-Seelannin Ryan Cox ja Saksan Marcel Schneider.

Lähtöaika (Suomen aikaa)RyhmäTii
Klo 6.20Välimäki–Bjørn–Luiten10.
Klo 6.30Pulkkanen–Sullivan–Scrivener10.
Klo 10.00Samooja–Cox–Schneider1.
Suomalaisten lähtöajat ja peliryhmät Ras al Khaimah Classicissa.

Nuoret Nicolai ja Rasmus Højgaard lukeutuvat kilpailun ennakkosuosikkeihin, mutta niin kuuluu myös toista ääripäätä edustava Richard Bland, joka on noussut lähestyessään viittäkymppiä uransa kovimpaan iskuun.

Bland on maailmanlistalla sijalla 56 eli korkeimmalla kuin kukaan muu tämän viikon osallistujista.

MAINOS. DP World Tour on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplayssä. Tästä palveluun >>

Etsi luettavaa