Hyppää sisältöön

Nyt kävi huono mäihä: Oliver Lindellin viimeinen oljenkorsi jatkopaikkaan tyssäsi muutaman sentin virheeseen

Oliver Lindellin pallo päätyi hintsusti vesiesteen väärälle puolelle. Esteestä oli pakollinen droppi.

Suomalaiset paransivat rutkasti Etelä-Afrikassa, mutta jatkopaikka jäi silti haaveeksi.

Kaikki suomalaiset karsiutuivat jatkosta Etelä-Afrikassa käytävästä Cape Town Openista, vaikka jokainen heistä paransi reippaasti tulosta eilisestä.

Lähimpänä jatkopaikkaa oli Roope Kakko, jonka yhteistulos oli par (75-69), kun cut-raja oli -1. Oliver Lindell jäi rajasta kahden lyönnin päähän tuloksella +1 (77-68). Lauri Ruuskalla +5 (79-70) oli kuusi lyöntiä liikaa.

Lindell otti lopussa melkoisen loppukirin, sillä kymppireiältä startannut porvoolainen iski takaysin seitsemään ensimmäiseen reikään neljä birdieä. Jatkoonpääsyyn olisi vaadittu birdie myös viimeiselle reiälle, mutta mahdollisuus birdieen meni, kun Lindellin avaus päätyi muutaman sentin estealueen väärälle puolelle.

Paikallisäännöissä kyseisestä estealueesta oli pakollinen droppi, joten sen jälkeen Lindellin olisi pitänyt upottaa kolmas lyönti reilusta noin 140 metristä.

”Aika ikävä tilanne kävi vikalla. 137 metriä oli vielä lipulle ja ihan täydellinen lie ja linja”, Lindell viestitti kisapaikalta saatetekstiksi tämän jutun pääkuvaan.

Kyseinen 10 x 20 metrin alue sijaitsi yhdeksännen reiän oikeassa laidassa, ja kyseessä oli Lindellin käsityksen mukaan jonkinlainen suojelualue. Avaukseen Lindell valitsi puukolmosen, koska halusi välttää alueelle päätymisen, mutta sekään ei auttanut.

”Tuosta olisi voinut lyödä 50 metriä vasemmallekin, niin olisi ollut vielä ihan hyvä paikka”, hän totesi.

Tulostaso kisassa oli eiliseen verrattuna huomattavasti parempi, koska eilen alueella vallinnut kova tuuli tyyntyi täksi päiväksi. Kisan kärjessä jatkaa Etelä-Afrikan Daniel van Tonder tuloksella -11 (66-67).

Seuraava kisa alkaa jo torstaina Fancourtissa. Siinä on suomalaisista mukana ainakin Kakko ja Lindell.

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa Viasatilta ja Viaplayltä

Etsi luettavaa