Hyppää sisältöön

Nuori yllättäjä parhaana suomalaisen Messilän LETAS-kisassa

Ursula Wikström on avauskierroksen jälkeen neljä lyöntiä kärjestä.

Krista Junkkari on avauskierroksen jälkeen kolmantena Messilässä pelattavassa LETAS-kisassa.

Kun Messilässä pelattavaa Viaplay Finnish Openin on takana yksi kierros, parhaana suomalaisena ei ole Ursula Wikström, Noora Komulainen tai Krista Bakker, jotka ovat kovimmat tekijät Ladies European Tourilla.

Sen sijaan kärjessä on nuori Krista Junkkari. Hän pelasi tuloksen 70 (-2) ja oli yksi harvoja, jotka onnistuivat alittamaan parin avauspäivänä.

Vasta 18-vuotias Junkkari edustaa Koski-Golfia ja kuuluu tyttöjen maajoukkueeseen. Hän pelasi tänään kuusi viimeistä reikää peräti neljä alle parin, joten loistava loppukiri nosti hänet upeasti kolmannelle sijalle kisassa, jonka palkintopottina on mukavat 40 000 euroa.

Amatöörinä Junkkari jää kuitenkin nuolemaan näppejään, sillä rahapalkinnot jaetaan vain ammattilaisille. Suomalaisamatöörit olivat muutenkin iskussa tänään, sillä toiseksi parhaina suomalaisina seitsemättä sijaa jakavat tuloksella par Elina Saksa, Emilia Tukiainen ja Ursula Wikström, joista ainoastaan jälkimmäinen pelaa golfia ammatikseen.

Wikström puolustaa kisan voittoa, sillä hän voitti viime vuonna Hill Side Golfissa käydyn kilpailun. Wikström lukeutuu kisan suosikkeihin aivan kuten Felicity Johnson, joka on kaksinkertainen LET-voittaja. Englantilainen on avauspäivän jälkeen tuloksessa +1.

Kolmanneksi parhaat suomalaiset kisassa ovat Linda Henriksson ja Sanna Nuutinen, joiden tulos 74 (+2) riittää jaettuun 19 sijaan.

Kisan kärkinainen on Saksan Laura Fünfstück, joka kiersi kentän tuulisissa olosuhteissa hienosti 68 lyönnillä. Ruotsin Emma Nilsson on hänestä lyönnin perässä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa