Nummenpää pelaa sunnuntaina voitosta – mutta vastus on äärimmäisen kova

Elina Nummenpään peli on kulkenut Ruotsissa. KUVA: TRISTAN JONES / LET

Elina Nummenpää pelaa Skäftö Openissa kärkiryhmässä sunnuntaina.

Elina Nummenpäällä on huomenna erinomainen mahdollisuus kohentaa uransa parasta sijoitusta Ladies European Tourilla.

Vuodesta 2013 lähtien LET:lla enemmän tai vähemmän pelannut Nummenpää lähtee nimittäin Ruotsissa pelattavaan Ladies European Tourin Skäftö Openin päätöspäivään kolmannelta sijalta. Suomalaisen uran paras sijoitus on tulokaskaudelta, jolloin hän sijoittui Hero Women’s Indian Openissa kahdeksanneksi.

Hän vain lyönnin päässä kärkipaikkaa jakavista Ruotsin Linn Grantista ja Espanjan Ana Pelaez Trivinosta.

Nummenpää, 38, on pelannut Helsingborgissa kaksi ensimmäistä päivää tulokseen -8 (63-67). Hän aloitti lauantaina loistavasti ja oli seitsemän reiän jälkeen kierrostaan jo neljä alle parin ja yhteistuloksessa -10. Valitettavasti bogit rei’ille 8 ja 9 pudottivat hänen sijoitustaan hiemaan. Takaysin hän pelasi pariin kahden birdien ja bogin värittämänä.

Nummenpää johti avauskierroksen jälkeen

Hän johti kilpailua avauspäivän jälkeen ja onnistui pitämään hyvät asemat sunnuntaihin lähdettäessä. Hän pelaa huomenna kärkiryhmässä Grantin ja Pelaez Trivinon kanssa.

Kilpailu on erittäin tasainen, sillä kolmen lyönnin sisällä on yhdeksän pelaajaa. Myös vastus on kova, sillä 23-vuotias Grant on ottanut nuoresta iästään huolimatta jo useita voittoja ammattilaisena, joista kolme Ladies European Tourilla. Evian Championshipissä hän sijoittui tällä kaudella kahdeksanneksi.

Kiertueen rankingissa hän Grant on toisena ja moni varmaan muistaa, kuinka hän voitti kesällä Scandinavian Mixed -yhteiskilpailussa DP World Tourinkin pelaajat ylivoimaisesti. Voittomarginaali oli peräti yhdeksän lyöntiä. Maailmanlistalla ruotsalainen on sijalla 55.

Myös Pelaez Trivino on pelannut erinomaisen kauden. LET:n rankingissa hän on yhdeksäntenä.

Muista suomalaisista Linda Osala on hyvissä asemissa 18:ntena ennen päätöspäivää. Hän on yhteistuloksessa -3 (66-69) ja vain kaksi lyöntiä erottaa hänet uran ensimmäisestä top 10 -sijoituksesta.

Emily Penttilä selvitti cutin lyönnillä, kiitos viimeisen reiän birdien. Hän lähtee viimeiselle kierrokselle tuloksesta +3 (74-67).