Hyppää sisältöön

Nummenpää ja Hietala kasvattivat johtoaan SM-golfissa – Hietala hakee ”hattutemppua”

Elina Nummenpää ja Niina Liias saivat pelioikeudet naisten European Tourille

Elina Nummenpään Suomen mestaruus vaikuttaa sinettiä vaille selvältä. Huomenna ratkeaa, juhliiko Alex Hietala uransa kolmatta Suomen mestaruutta.

ELINA NUMMENPÄÄ jatkoi loistavia esityksiään lyöntipelin SM-kilpailuissa Turun Ruissalossa. Nummenpää oli ainoa nainen, joka onnistui alittamaan 70 lyönnin rajan.

Hän on myös ainoa nainen, joka pelaa on yhteistuloksessa alle parin. Nummenpään tulos on -7 (72-65-69), ja hänellä on nyt turvallinen kahdeksan lyönnin johto.

Himmeimmistä mitaleista käydään kuitenkin vielä tiukkaa taistelua, sillä seitsemän naista on neljän lyönnin sisällä toisistaan.

Kilpailun toiseksi nousi Krista Bakker, joka on pelannut tasaisen varmaan peliä kolme päivää. Bakkerin yhteistulos on +1 (73-70-71). Nyt pronssimitalin syrjässä ovat kiinni Emilia Tukiainen ja Sanna Nuutinen, joilla on hopeaankin vain lyönnin takamatka.

Muutaman vuoden takainen Suomen mestari Jenna Mäihäniemi on tuloksessa +3, Elina Saksa tuloksessa +4 sekä Tiia Koivisto ja Petra Salko tuloksessa +5.

Alex Hietala pelasi kaksi hyvää kierrosta putkeen.

Alex Hietala pelasi kaksi hyvää kierrosta putkeen.

Suomen Golfliitto

MIESTEN SARJASSA elisen jälkeen kärjessä ollut Alex Hietala otti pienen irtioton ja johtaa kisaa nyt kolmella lyönnillä. Hietala on pelannut joka päivä kuutosella alkavan tuloksen.

20-vuotias pelaaja hakee uransa kolmatta ja kauden toista Suomen mestaruuttaan. Aiemmat voitot ovat tulleet juniorisarjoista.

Hietalan lähin uhkaaja on vajaa viikko sitten miesten voittoisaan EM-joukkueeseen kuulunut Santeri Lehesmaa, jonka tulos on -6 (69-70-68). Hän on kärkimiehen lisäksi ainoa pelaaja, joka on onnistunut pelaamaan kaikki kierroksensa alle parin.

Kolmatta sijaa jakaa kolme miestä: Elias Haavisto, Veeti Mähönen ja Juuso Kahlos. Kolmikon tulos on viisi alle parin, ja heilläkin on huomenna mahdollisuus taistella SM-kullasta.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa