Hyppää sisältöön

Nouseeko ”Westy” jälleen kaikkien aikojen tulokuninkaaksi?

Lee Westwood juhli voittoa sunnuntaina.

Voitto Abu Dhabissa teki eetvarttia. Lee Westwoodin ura on jälleen uudessa nosteessa.

Teimme viime viikolla jutun European Tourin kaikkien aikojen rahalistasta suomalaisnäkökulmasta. Samassa jutussa nostimme esille myös kaikkien aikojen top 10 -listan, jossa kärkipaikalla oli 30-vuotias Rory McIlroy ja toisena 50 vuotta hipova Lee Westwood.

Westwood hallitsi pitkään listaa, mutta nyt eroa kaksikon välillä oli ehtinyt tulla jo yli miljoona euroa. Näytti siltä, että Rory menee menojaan, mutta mitä vielä. ”Westy” vastaanotti sunnuntaina uransa toiseksi suurimman voittoshekin (1 047 000 euroa) Abu Dhabissa ja nousi jälleen kiusaamaan ”Rorsia” kaikkien aikojen tulokuninkaiden listalla.

Nyt miesten välillä on eroa enää hieman yli 100 000 euroa, jonka englantilainen voi kuroa umpeen jo tällä viikolla Dubaissa, jossa pelataan Desert Classic -kilpailu.

Yleensä Rory on ottanut osaa tähän kilpailuun, koska Omega on sen pääsponsoreita, mutta tänä vuonna hän jättää kilpailun väliin. Sen sijaan Westwood on viivalla.

Palkintorahaa kisassa on jaossa yli 3 miljoonaa dollaria, joten sijoittuminen neljänneksi voisi riittää Westwoodille nousemaan Roryn ohi kaikkien aikojen rahalistalla. 

Abu Dhabin voiton ansiosta Westwood nousi European Tourin Race to Dubai -rankingin kärkeen. Urallaan hän on voittanut ET:n rankingin kaksi kertaa ja sijoittunut peräti yhteensä seitsemän kertaan rankingin kolmen parhaan joukkoon.

Maailmanlistalla Westwood nousi voiton ansiosta 30 parhaan joukkoon peräti 29:nneksi. Vuonna 2011 Westwood oli maailmanlistan kärkimies ja edellisen kerran hän on ollut näin korkealla vuonna 2015.

Westwood täyttää huhtikuussa 47 vuotta. Vaikka elämää on kohta takana puoli vuosisataa, se ei näy golftuloksissa. Pikemmin päinvastoin sillä mies tuntuu nyt saaneen uuden vaihteen urallaan.

Motivaation lähteenä saattaa toimia yksi asia: palkintokaapista puuttuva major-voitto. Lähes kaiken muun hän on jo urallaan saavuttanut.

Ja toki häntä varmasti kutkuttaa ajatus pelata ensi syksynä vielä kerran Ryder Cupissa. Hän edusti ensimmäisen kerran Eurooppaa vuonna 1997. Sen koommin ainoastaan kerran häneltä on jäänyt kisa väliin. Vuosi oli tuolloin 2018.

European Tour

European Tourin näyttää suorana lähetyksenä Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa