Hyppää sisältöön

Nouseeko viime vuonna Suomea tukikohtanaan pitänyt teinitähti maailmanlistan ykköseksi? – Katso video häikäisevästä eaglesta

Atthaya Thitikul on LPGA-kiertueen ylivoimaisesti kuumin pelaaja juuri nyt. KUVA: GETTY IMAGES

T

Atthaya Thitikul voi nousta tämän viikon päätteeksi sekä maailmanlistan että LPGA-kiertueen ykköseksi.

Matilda Castren jakaa ensimmäisen kierroksen jälkeen 41:tä sijaa Koreassa pelattavassa LPGA-kiertueen kilpailussa.

BMW Ladies Championship -kisaan osallistuu normaalia vähemmän pelaajia: 78.

Castren aloitti kilpailun mainiosti pelaten ensimmäiset yhdeksän reikää kaksi alle parin. Rei’ille 15 ja 17 tulleet bogit pudottivat harmittavasti suomalaista parisenkymmentä sijaa tulosluettelossa.

Kisan kärjessä on Thaimaan Atthaya Thitikul, joka pelasi huipputuloksen yhdeksän alle parin.

Huikea kierros piti sisällään muun muassa tämän häikäisevän eagle-säkityksen par 4 -reiällä.

19-vuotiaalla maailmanlistan kakkosella on erinomainen tilaisuus nousta Thaimaassa maailmanlistan kärkeen ohi listaykkösen Jin Young Kon, joka aloitti kotimaassaan heikosti pelaten kahdeksan yli parin.

Thitkulilla on oivallinen mahdollisuus nousta myös LPGA-kiertueen rankingin kärkeen ohi Lydia Ko’n ja Minjee Leen. Hän on rankingissa vain 40 pistettä kärjessä olevaa Ko’ta perässä.

Kisan voittajalle jaetaan 500, kakkoselle 320 ja kolmoselle 230 pistettä.

Ko on avauskierroksen jälkeen kilpailussa kuudentena tuloksella kuusi yli parin. Kaksi yli pelannut Lee jakaa 19:tä sijaa.

Thitikul pelaa tulokaskauttaan LPGA:lla. Viime vuonna hän voitti ylivoimaisesti Ladies European Tourin rankingin pelaten kiertueella osan ajasta Suomi tukikohtanaan.

Thaimaalaisen vire on ollut huima erityisesti syksyllä, sillä neljässä edellisessä kisassa hän on jokaisessa sijoittunut neljän parhaan joukkoon. Syyskuun lopulla pelatun Arkansas Championshipin hän voitti. Se oli paitsi kauden myös hänen uransa toisen voitto.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa