Hyppää sisältöön

Noren törmäsi seinään nimeltä Wall

Anthony Wall voitti kaikki vastustajansa tällä viikolla.

Ruotsin Alex Noren taisteli viimeiselle reiälle asti voitosta, mutta Englannin Anthony Wall vei pidemmän korren. Wallin edellisestä voitosta oli ehtinyt kulua peräti 16 vuotta.

Englannin Anthony Wall voitti Paul Lawrien isännöimän reikäpelin kisan Skotlannissa. Wall päihitti finaalissa Ruotsin Alex Noren, joka antoi englantilaiselle kovan vastuksen.

Wall teki kisassa eräänlaisen ennätyksen, kun Wallin ottamien ET-voittojen välillä ehti kulua peräti 16 vuotta. Ensimmäisen voittonsa hän vei nimiinsä vuonna 2000 ja nyt tuli toinen heti perään vuonna 2016.

Wallia voi kutsua kiertuejyräksi sanan varsinaisessa merkityksessä. Hän on pelannut kiertueella vuodesta 1998 lähtien. Tänä vuonna pelit eivät ole kulkeneet tätä kisaa lukuun ottamatta, sillä hän oli Skotlannin-kisan aattona  Race to Dubai -rankingissa 127:ntenä. Voittonsa turvin hän nousee listalla kohisten. Lisäksi voitto takaa hänelle työpaikan seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

”Golfin suola on se, ettei koskaan tiedä, mitä odottaa kulman takana. Olen pelannut huonosti tämän kauden, mutta jostain syystä tunsin tällä viikolla olevani kovassa kunnossa, vaikka muuten kausi ei ole mennyt hyvin”, Wall sanoi televisiohaastattelussa.

Finaalissa Alex Noren yritti viimeiseen asti saada Wallin päänahan. Viimeisellä reillä hän tarttui väylällä draiveriin yhden reiän tappioasemassa. Lyönti onnistui mainiosti, mutta sitä seurannut pikkupitchi jätti ruotsalaiselle liian pitkän birdie-putin, ja Wallille riitti par kisan voittoon.

”Olin varmasti hermostuneempi kuin Alex, kun hän puttasi viimeisellä reiällä”, Wall naurahti.

Kisassa mukana olleet Mikko Ilonen ja Roope Kakko putosivat toisella kierroksella. Molemmat osallistuvat ensi viikolla Rion olympialaisiin toisin kuin finaalikaksikko, joille ei irronnyt paikka olympiagolfissa.


Kiinnostaako huippugolf? Suomessa Euroopan Touria, majorit ja Ryder Cupin televisio Viasat Golf ja Viaplay. Kun tilaat Viasat Urheilu -paketin täältä, saat kaupan päälle GoGolf-lehden.


 

Etsi luettavaa