Hyppää sisältöön

Nordea Masters starttaa huomenna – jaossa paikka British Openiin

Roope Kakko lähtee huomenna kierrokselleen klo 9.40 Suomen aikaa.

Roope Kakko ja Mikko Ilonen hakevat Bro Hof Slottista paikkaa British Openissa. Nordea Masters käynnistyy huomenna.

Nordea Masters on tavallaan suomalaisten kotikisa Euroopan Tourilla. Ruotsissa järjestettävä kisa on ollut suomalaisittain myös tuloksekas. Mikko Ilonen on voittanut Ruotsin-osakilpailun kaksi kertaa ja Roope Kakoltakin on länsinaapurista hyviä muistoja. Neljä vuotta sitten hän sijoittui kisassa 17:nneksi. Kisa pelattiin tuolloinkin Bro Hof Slottin kentällä.

”Aikaisemmilla menestyksillä täällä ei ole merkitystä. Bro Hof Slottin kenttä istuu kyllä tosi hyvin silmääni. Avauksissa on tilaa, tiiltä pitää olla rohkea tuloksen tekemiseksi. Vaaroja vältellen menestymiseen en usko. Viheriöt ovat ihan priimakunnossa, niillä ei ole lainkaan greiniä. Pallon upottaminen on siis ihan miehestä kiinni”, Kakko sanoi tiedotteessa.

Kakko matkusti Ruotsiin koko perheen voimin.  ”Hurjan kiva viikko  on edessä. Minni (Blomqvist-Kakko) ja poikamme Elmeri ovat matkassa mukana. Vuokrasimme kämpän, joka osoittautui aivan nappivalinnaksi”, hän jatkaa.

Stenson nimekkäin kisailija

Palkintoarvoltaan kisa ei ole suuren suuri, sillä jaossa on vain 1,5 miljoonaa euroa. Siitä voittajan osuus on 250 000 euroa. Panosta kisaan tuo kuitenkin lisää se, että Nordea Mastersin paras pelaaja, joka ei ole vielä lunastanut paikkaa British Openiin pääsee mukaan kauden kolmanteen majoriin, joka pelataan heinäkuussa. Edellytyksenä on kuitenkin sijoittua viiden ensimmäisen joukkoon.

Kakko lähtee torstaina avauskierrokselleen kello 9.40 Suomen aikaa. Mikko Ilonen startaa kahdelta. 

Kisan nimekkäin pelaaja on Henrik Stenson, joka palaa pitkästä aikaa Eurooppaan. Hän aloitti kauden Lähi-idässä, mutta siirtyi sen jälkeen Yhdysvaltoihin, joissa hän asuu nykyään. Tänä vuonna Stenson sanoo voivansa viettää aikaa Ruotsissa

”Saan viettää niin vähän aikaa Ruotsissa näinä päivinä, että arvostan suuresti kaikkea sitä aikaa, jonka voin viettää täällä”, Stenson sanoi Euroopan Tourin sivuilla.


Seuraa kisaa Viaplayltä tai Viasat Sportilta. Jos sinulla ei vielä näy Euroopan Tour, majorit ja Ryder Cup kotona, voit tilata sen kätevästi täältä. Saat kaupan päälle GoGolf-lehden vuosikerran.


 

Etsi luettavaa