Hyppää sisältöön

Nordcenteristä jätetty salaperäinen ostotarjous – osakkeesta tarjotaan yhtä euroa

Nordcenter sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Nordcenterista tehdyn ostotarjouksen takana on virolainen firma, jonka toimitusjohtaja on ruotsin kansalainen.

RAASEPORISSA SIJAITSEVASTA Nordcenteristä on tehty kirjallinen ostotarjous. Siinä Nordcenterin osakkeesta tarjotaan yhtä euroa sillä edellytyksellä, että osake on velaton tai että osakkeen myyjä sitoutuu maksamaan osakkeen velkaosuuden maaliskuun loppuun mennessä.

Ostotarjouksen on jättänyt ja allekirjoittanut Olof Gisslen Virossa toimivan GG Capital Europe -toimivan yrityksen nimissä. Lokakuun 13. päivä päivätyssä ostotarjouksessa kerrotaan, että Gisslen on Ruotsin kansalainen.

Ostotarjous raukeaa marraskuun 20. päivä mennessä, joten myyjän pitää tehdä päätös osakkeen myymisestä siihen mennessä.

 

NORDCENTERIN OSAKKAILLE lähetyssä kirjeessä perustellaan ostotarjousta sillä, että golfalan tilanne on tällä hetkellä huono. Pelaajamäärän kasvu on pysähtynyt ja moni golfkenttä voi taloudellisesti heikosti.

Tarjouksen mukaan uudet golfarit eivät halua sitoutua osakkeisiin ja vanhat golfarit ovat naimisissa osakkeiden pakkomaksujen kanssa.

”Golfosakkeiden kaupankäynti on olematonta ja on ollut sellaista jo useamman vuoden ajan. Siispä perinteinen vastikejärjestelmä on tullut tiensä päähän.”

Ostotarjouksessa myös lukee, että säilyäkseen ja kehittyäkseen hyvin toimeentulevaksi, edistykselliseksi ja ennen kaikkea kannattavaksi vapaa-ajanviettopaikaksi, on Nordcenterissä tehtävä nopeita, toimintaa tehostavia investointeja.

Näitä investointeja olisivat vapaa-ajan asuntojen rakentaminen ja alueen palvelutarjonnan kehittäminen.

”Liian laajan omistuspohjan kanssa ei ole mahdollista tehdä tarvittavia nopeita päätöksiä. Omistajien intressit harvoin kohtaavat, eikä myöskään ole oikeudenmukaista tehdä investointipäätöksiä liian pienellä enemmistöllä, joiden kustannuksista kaikki kuitenkin vastaavat.”

Ostotarjouksen jättäjä kuitenkin toivoo, että ne tahot, jotka ovat valmiita rahoittamaan tulevia investointeja, jäisivät Nordcenteriin osakkaiksi.

 

NETISTÄ LÖYTYY GG Capilta Europesta jonkin verran tietoa. Sillä on omat nettisivut, jossa kerrotaan yhtiön harjoittavan paitsi kansainvälistä sijoitustoimintaa myös kauppaa. Sivuilta ei kuitenkaan löydy viittauksia golfiin.

Samaan aikaan Nordcenterissä on vireillä kaksi eri kiinteistökehityshanketta Åminne Miljö myy tontteja vapaa-ajan asumiseen kolmella eri alueella Nordcenterin kenttien vieressä.  Lisäksi käynnissä on ollut jo jonkin koko Nordcenterin aluetta koskeva hanke, josta GoGolfin on kertonut aiemmin

Nordcenterissä on kaksi 18-reikäistä suuresti arvostettua golfkenttää: Fream ja Benz. Myös klubitalo ja -miljöö hakevat vertaistaan Suomessa. Kentän ongelma on kuitenkin se, että se sijaitsee etäällä pääkaupunkiseudulta. Esimerkiksi Helsingistä ajomatkaa on reilu tunti.

Etsi luettavaa