Hyppää sisältöön

Nordcenterin Fream haastaa pelurit – Kalle Samooja ja kumppanit yrittävät alittaa parin Extreme-kisassa

Yksi Freamin "äärimmäisistä" rei'istä on nelonen

Nordcenterin Fream-kenttä tunnetaan yhtenä Suomen vaikemmista ellei jopa vaikeimpana kenttänä. Fream Extreme Open -kisassa se viritetään niin kireään kuntoon kuin mahdollista.

Kovat kotimaiset golfkilpailut jatkuvat tällä viikolla, kun Nordcenterissa pelataan Fream Extreme Open-kilpailu.

”Kisan idea on se, että Fream-kenttä vedetään niin vaikeaksi kuin pystytään. Raffien osalta ei ihmeitä pystytä tekemään, mutta viheriöiden nopeus saadaan haastavaksi”, Nordcenterin toimitusjohtaja Antti Ahti sanoo.

Nimekkäin osallistuja kisassa on Kalle Samooja. Hän ei osallistu tällä viikolla käynnistyvään Austrian Openiin, joka on European Tourin ja Challenge Tourin yhteiskilpailu. Vaikka ammattilaiskiertueiden jatkuminen vei jonkin verran osallistujia Nordcenterin kisasta, Samooja saa silti monta kovaa kirittäjää. Kaikkiaan yhden Suomen vaikeimmista kentistä lähtee haastamaan 142 pelaajaa.

Kalle Samooja (-7) on asemista, joista kahden kierroksen aikana avautuva lähes rajattomat mahdollisuudet sijoituksen osalta.t mahdollisuudet

Kalle Samooja (-7) on asemista, joista kahden kierroksen aikana avautuva lähes rajattomat mahdollisuudet sijoituksen osalta.t mahdollisuudet

Getty Images

Mukana ovat esimerkiksi Matias Honkala, Teemu Putkonen, Juuso Kahlos, Alex Hietala, Lauri Ruuska, Ilari Saulo ja Linus Väisänen. Naisista haasteen ottivat vastaan muun muassa Sanna Nuutinen, Niina Liias, Tiia Koivisto ja Linda Henriksson.

Voittajan lisäksi kilpailussa saa jännittää sitä, pääseekö yksikään pelaajista kisassa alle parin. Kun kisa pelattiin viimeksi, tässä ei onnistunut yksikään peluri ei siinä onnistunut.

Kaksi erilaista kenttää

Nordcenterissä on kaksi upeaa, mutta täysin erilaista kenttää. Fream on tunnettu vaativuudestaan – sekä pelillisesti että fyysisesti. Benz puolestaan on leppoisa kenttä kummassakin mielessä. Siksi ei ole ihme, että kentistä Benz on varsinkin jäsenten keskuudessa paljon suositumpi.

Toisaalta moni vieraspelaaja haluaa lähteä haastamaan itsensä Freamille. Palkintona tästä saa nauttia huippukuntoisesta kentistä ja upeista merimaisemista. Esimerkiksi maisemat kuudennen reiän tiiltä ovat vertaansa vailla.

”Haluamme brändätä Fream-kenttää, ja extreme-kisa sopii siihen hyvin. Se on haastava kenttä ja selkeästi meidän kilpakenttä”, Ahti kertoo.

Fream-kentän kuudennelta reiältä aukeaa upeat näkymät merelle.

Fream-kentän kuudennelta reiältä aukeaa upeat näkymät merelle.

Jussi Miettinen

Yleisöä houkutellaan paikalle ”lahjomalla”. Kilpailun pääsponsori Åminne Miljö tarjoaa nimittäin jokaiselle katsojalle oluen terassilla. Ahdin mukaan terassilla on hauska katsoa, kun pelaajat lähtevät ykköseltä liikkeelle ja kipuavat 18. viheriölle ratkaisemaan palkintorahojen kohtalon. Potissa on yhteensä 10 000 euroa.

”Hyvä golfpäivä voisi koostua siitä, että tulee aamupäivällä katsomaan kilpailua ja iltapäivälle lähtisi pelaamaan Benz-kentän”, Ahti vinkkaa.

Tonttikauppoja tehty

Myös Nordcenterissä korona-aika on näkynyt lisääntyneenä pelaamisena. Alueella on käynnissä kaksi erillistä kiinteistökehityshanketta, joista Fream Extreme Openin pääsponsori Åminne Miljö on toinen. Nykyään Nordcenterin tuntumassa on satakunta vapaa-ajan asuntoa, mutta mikäli kaikki myynnissä olevat tontit menevät kaupaksi, niiden määrä lisääntyy merkittävästi, mikä olisi kokonaisuuden kannaltaa tärkeä asia.

”Molemmat kiinteistöhankkeet ovat tehneet (korona-aikana) kauppoja. Se on hyvä juttu, että alue kehittyy”, Ahti sanoo.

GoGolf kävi pelaamassa Freamin viime viikon torstaina ja kenttä oli huippukunnossa kuten aina. Kun viheriöt jyrätään ja leikataan lyhyiksi sekä reiät porataan vaikeisiin paikkoihin on varmaa, että kolmen putin viheriöitä on luvassa kosolti keskiviikkoisessa kisassa.

Etsi luettavaa