Hyppää sisältöön

Nopeampaa peliä Wentworthissa: Hitaan pelin estot käyttöön tällä viikolla

Edoardo Molinari tunnetaan nopean pelaamisen puolestapuhujana. Viime vuonna ET:llä pelattiin Shotclock Masters

European Tourin julkaisemat toimenpiteet hitaan pelin estämiseksi otetaan käyttöön huomenna Wentworthin kilpailun avauskierroksella. Vieläkö nähdään viiden tunnin kierroksia, vai saadaanko pelaajiin lopulta vauhtia?

European Tour pyrkii olemaan etulinjassa estääkseen hidasta pelaamista. Vielä KLM Openissa kaksi ensimmäistä päivää oli puuduttavan hidasta ja kaksi ensimmäistä kierrosta eteni reilusti päälle viiden tunnin kolmen hengen ryhmissä. 

Tällä viikolla European Tourin kilpailussa pelaajat ovat entistä alttiimpia pahamaineiselle rangaistuslyönnille. 100 sekunnin sijasta ensimmäisellä pelaajalla on ”enää” 85 sekuntia aikaa lyödä lyöntinsä, seuraavilla aika on tippunut 85 sekunnista 70 sekuntiin. 

Kiertue todella kokee, että noin tuplat sääntöjen suosittamaan 40 sekunnin sääntöön on kohtalaisen hyvä aika ammattilaiselle. Niin tai näin, ensimmäisestä rikkeestä tulee varoitus ja jo toisesta rangaistuslyönti. 

Tämän lisäksi kiertue lähettää jokaiseen ryhmään GPS-laitteen, jonka avulla pystytään seuraamaan tarkasti missä kohtaa ryhmä liikkuu verrattuna edessä ja takana oleviin ryhmiin. Mielenkiintoinen lisä tulee olemaan tiipaikoilla sijaitsevat screenit, joiden avulla pelaajat ja katsojat näkevät tarkalleen kyseisen ryhmän pelinopeuden ja sijainnin muihin ryhmiin nähden. 

Tarkoituksena on, että tulevaisuudessa kyseiset näytöt olisivat osana jokaista European Tourin kilpailua. 

Mikä on Wentworthissa kolmen pelaajan ryhmien kierrosaika. Alle 4,5 tunnin pelaaminen myös muualla kuin ensimmäisissä ryhmissä olisi erittäin hyvä tavoite. 

Etsi luettavaa