Hyppää sisältöön

Nopea ja varma lasermittari – GolfBuddy LR5

GolfBuddy LR5

GolfBuddy on monelle tuttu GPS-laitteista, mutta etäisyysmittarien markkinoilla merkki on melko tuore tulokas. Aktiiviharrastajista koostuva testiryhmämme laittoi uuden LR5:n koetukselle ja oli erittäin tyytyväinen. LR5 on hyvin suunniteltu etäisyysmittari, jonka hinta-laatu-suhde on markkinoiden parhaita.

Ammattilaisten bägeissä lasermittari on ollut perusvaruste jo vuosikausia. Viime vuosina myös tavalliset harrastajat ovat löytäneet lasermittareiden hyödyt niin pelaamisessa kuin harjoittelussakin. Markkinoilla on useita laitevalmistajia ja mittarien laatu vaihtelee jonkin verran. GolfBuddy on tunnettu laadukkaista GPS-laitteista, ja odotukset LR5:n suhteen olivat korkealla.

GolfBuddy LR5

GolfBuddy LR5

Nopea ja varma pelaajan apuri

GolfBuddyn laseretäisyysmittareissa on aina ollut kolme toimintoa: Scan, Pin ja Standard. Käytännössä useimmiten käyttää P-toimintoa (Pin), jolla pystyy helposti lukittautumaan lippuun. Mittari skannaa yhdellä painalluksella 10 sekunnin ajan ja näyttää etäisyyden lähimpänä olevaan kohteeseen. Pieni miinus tulee siitä, ettei mittauslukema automaattisesti tallennu näytölle, vaan mittaus täytyy pysäyttää nappia painamalla. LR5 kyllä osui lippuihin varmasti, vaikka lipputangoissa ei lasersädettä heijastavia prismoja ollutkaan.

Optinen 6-kertainen suurennus teki mittarista käyttökelpoisen käytännössä kaikilta matkoilta, ja etäisyyden sai lukittua kaukaakin. Okulaarissa on diopterin säätö, mikä auttaa silmälasien käyttäjiä. Testiryhmämme ei tosin tätä ominaisuutta käyttänyt, koska etsimestä näki hyvin myös silmälasit päässä.

LR5:n toinen toiminto on S (Scan), joka toimii kuten P, mutta näyttää etäisyydet kaikkiin kohteisiin 10 sekunnin ajan. Tämä osoittautui käteväksi etenkin tiiboksissa, kun etäisyyttä esteisiin, doglegien kulmiin ja muihin kohteisiin piti skannata. Kolmas toiminto on perusmittaus (Standard): etäisyys tähdättyyn kohteeseen näkyy, kun nappi on pohjassa. Tätä toimintoa käytimme todella harvoin, koska helpommat S ja P toimivat niin hyvin ja luotettavasti.

Kohteeseen osuminen on LR5:llä helppoa, koska ristitähtäin on riittävän isokokoinen. Muutenkin etsimen merkinnät ovat selkeitä.

Viimeistelty suunnittelu, hyvä hinta-laatu-suhde

Etäisyysmittarin valinnassa tärkeimmiksi kriteereiksi arvioimme käytön helppouden ja mittausten luotettavuuden. LR5 täyttää nämä kriteerit loistavasti. Vertasimme mittaustuloksia toisten merkkien laitteisiin, eikä mitään eroja esiintynyt. Käytettävyydestä GolfBuddy saa korkeat pisteet.

Laite on isokouraisellekin riittävän kokoinen, mutta silti kevyt ja näppärä. Nappien tuntuma on sopivan kiinteä, ja niiden koko on riittävän suuri.

Jämäkkä kotelo on erittäin hyvin suunniteltu. Kiinnitysklipsi on luotettava kiipeilyhaka, ja vaikka laite putoaisikin, suojaa kotelo kolhuilta kyllä hyvin. Suunnittelussa on otettu fiksusti huomioon pelaajan tarve avata ja sulkea koteloa jatkuvasti: vetoketjun voi huoletta jättää auki, koska kotelon saa suljettua ja avattua nopeasti kuminauhakiinnityksen avulla. Pikkujuttu, mutta nopeuttaa käyttöä valtavasti.

Näppärä kotelo nopeuttaa käyttöä.

Näppärä kotelo nopeuttaa käyttöä.

Aki Reinimäki

LR5 käyttää paristonaan CR2-erikoisparistoa, joita löytyy suuremmista kaupoista. Yhden pariston käyttöiäksi luvataan 3000–5000 mittausta.

On vaikea keksiä mitään erityisiä miinuksia LR5:stä. Kyseessä on kaikin puolin hyvä etäisyysmittari, jonka ostaminen on riskitön valinta.

Plussat
+ nopea ja luotettava mittaus
+ kolme järkevää toimintoa
+ riittävän suurikokoinen, hyvät napit
+ silti kevyt
+ kotelo erittäin hyvä
+ todella selkeä näyttö, 6-kertainen suurennus

Miinukset
– 


GolfBuddy LR5 on myynnissä myös GoGolfin verkkokaupassa!


 

 

Etsi luettavaa