Hyppää sisältöön

Noora Tamminen kärjessä Dohassa!

Noora Komulainen oli Pohjois-Irlannissa paras suomalainen.

Noora Tamminen sai lentävän lähdön LET:n Qatar Ladies Openissa. 67 lyöntiä ilman bogeja ja jaettu kärkitila.

Naisten Euroopan-kiertueen kauden toiseksi viimeinen osakilpailu alkoi suomalaisittain komeasti. Kymppiväylältä startannut Noora Tamminen aloitti heti birdiellä ja pystyi upottamaan niitä tasaiseen tahtiin neljä lisää pitkin kierrosta. Hän johtaa kilpailua yhdessä Walesin Lydia Hallin kanssa tuloksella viisi alle parin. 

”Tänään löin hyvin raudoilla ja osuin kaikkiin griineihin. Käytin myös birkkupaikat hyvin yhtä puolitoistametristä lukuunottamatta”, Tamminen viestittää Dohasta.

Hän kertoo lyöneensä viime kisoissa Abu Dhabissa ja Intiassa huonoja rautalyöntejä, vaikka juuri rautapeli on totutusti ollut Tammisen vahvuus. Lukuisten valmentaja Petteri Nykyn kanssa vietettyjen harjoitustuntien jälkeen teräs alkaa jälleen kesyyntyä. 

Selkävaivat loppukauden kiusana

Tamminen on kamppaillut kesästä lähtien myös selkäongelmien kanssa, mutta nyt tuokin taistelu alkaa olla kuntoutuksen ansiosta voiton puolella.

”Viimeiset viisi kuukautta ovat olleet tosi raskaita ja olen lähtenyt viimeisiin kisoihin ajatuksella, että minulla ei ole mitään menetettävää”, Tamminen kertoo. ”Nyt tuntuu, että saan taas hommaa kasaan.”

Kilpailun osallistujalista on hieman normaalista poikkeava, sillä LPGA Tourin karsintojen III-vaihe alkaa maanantaina Floridassa, minkä vuoksi osa LET-pelaajista jättää Qatarin kisan väliin. Nyt on siis oiva mahdollisuus nousta esiin ja Tamminen näyttää käyttävän tilaisuutta hyväkseen.

”Haluan lähteä tuleviin rundeihin samalla rohkealla tunteella.”

Muista suomalaisista Ursula Wikström (-1) ja Oona Vartiainen (E) ovat tämänhetkisen cut-rajan (+1) yläpuolella. Linda Henrikssonilla (+3), Elina Nummenpäällä (+4), Minea Blomqvist-Kakolla (+4) ja Krista Bakkerilla (+7) jää enemmän kiristettävää loppuviikkoon. 

Tulosseuranta

Päivitetty Noora Tammisen kommenteilla 16:59

Etsi luettavaa