Komulainen teki sunnuntaina kisan parhaan tuloksen – Koivistolla hurja kiri kahdella viimeisellä kierroksella

Noora Komulaisen vahva vire jatkui Pohjois-Irlannin kisan avauskierroksella. Perjantaina hänen starttiaikansa on 15.58 KUVA: TRISTAN JONES / LET

Noora Komulainen nousi sunnuntaina cut-rajalta 40 sijaa 15:nneksi Helsingborgissa pelatussa Ladies European Tourin kisassa. Tiia Koivisto jakoi Komulaisen kanssa samaa sijaa. Elina Nummenpää juhli lauantaina hole-in-onea, jonka hän teki 142 metrin matkalta.

Ruotsin Lisa Pettersson ratkaisi viimeisen reiän eaglellaan voiton Helsingborgissa. Ykköstila oli 27-vuotiaalle Petterssonille uran ensimmäinen. Sitä voidaan pitää melkoisena yllätyksenä, sillä 60 ensimmäistä kisaa pääkiertueella olivat tuottaneet vain kaksi sijoitusta kymmenen joukkoon.

Ennen viikonlopun kisaa Petterssonin kauden paras sijoitus oli 19:s.

Kuusi suomalaispelaajaa pääsi Allerum Golf Clubilla pelaamaan kaikki kolme kierrosta. Kokonaispanosta voidaan luonnehtia heikon avauskierroksen jälkeen varsin hyväksi.

Elina Nummenpää (72-72-76) oli vielä toisen päivän jälkeen hyvissä asemissa 20:n joukossa ja suu muikeana 142-metrisellä par-kolmosella tekemänsä holarin ansiosta. Viimeisellä veto hiipui, ja Nummenpää putosi tuloksella +4 sijalle 46.

Tiia Koivisto nousi murheellisen avauskierroksen (78) jälkeen aivan uuteen liekkiin lauantaina (67). Toisen kierroksen tulos oli päivän paras. Sunnuntaina hän pelasi tuloksen 69, mikä nosti Koiviston sijalle 15 tuloksella -2.

Merkittävää on se, että viimeiset 36 reikää kahdeksan alle pelannut Koivisto oli tällä jaksolla osallistujista toiseksi paras yhdessä Klara Davidson Spilkovan kanssa.

Sunnuntaina nosti päätään ja sijoitustaan eniten Spilkovan tavoin tuloksen 66 pelannut Noora Komulainen. Kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen (75-73) hän jakoi viimeistä sijaa (55.), jolla pääsi jatkoon.

Kuuden birdien kierros tuotti Komulaiselle toisen perättäisen sijoituksen 20 joukkoon. Begiassa hän oli edellisviikolla 16:s.

Kauden ensimmäisessä kisassa Keniassa Komulainen saavutti uransa 12. sijoituksen kymmenen joukkoon oltuaan viides.

Linda Osalan (+2) sijoitus oli 35:s, Elina Nummenpään ja Ursula Wikströmin (+4) 46:s ja Sanna Nuutisen (+5) 56:s.

Niina Liias karsiutui ennen viimeistä kierrosta.

Torstaina käynnistyvään LET:n ja DP World Tourin yhteiskisaan eli Volvo Car Scandinavian Mixed mahtuvat Tiia Koivisto ja Ursula Wikström. Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja ovat myös mukana.

Kisa käydään Tukholman lähistöllä, Sven Tumban perustamalla Ullna Golf Clubilla, jonka viheriöitä ja niiden ympäristöjä pisti remontin kautta tuoreempaan kuosiin edesmenneen jääkiekkolegendan hyvä ystävä Jack Nicklaus.

Kisan nimekkäin pelaaja on Annika Sörenstam, joka valmistautuu Pebble Beach Golf Linksilla heinäkuussa pelattavaan U.S. Women´s Openiin. Suurin suosikki on kuitenkin edelliskaudella kisan yhdeksällä lyönnillä voittanut Linn Grant.