Hyppää sisältöön

Noora Komulainen karsiutumisen jälkeen: ”Pitää jatkossa valmistautua majoreihin pelaamalla pidempiä kenttiä”

Noora Komulainen oli Pohjois-Irlannissa paras suomalainen.

Karsinnoista mukaan kauden viimeiseen majoriin selviytynyt Noora Komulainen joutui itselleen kovan haasteen eteen kentällä, joka oli pisin hänen pelaamistaan

Noora Komulaisen tulokset 74+76, kuusi yli parin ja viisi lyöntiä tulokseen jolla olisi selvinnyt kahdelle viimeiselle kierrokselle. Kisaa johtava Ashleigh Buhai (-12) selvisi urakasta hurjat 18 lyöntiä paremmin, yhdeksättä sijaa jakaneisiin neljään pelaajaan jäi matkaa 12 lyöntiä.

Erot kärjen ja tuloslistan toisella puoliskolla olleiden välillä ovat British Openissa erittäin suuret.

Komulaisen analyysi oman tuloksen rakentumisen osalta oli selkeä.

”Tämä oli pisin kenttä (6177m) jolla olen koskaan pelannut.  LET:lla kentät on yleensä yli 500 metriä lyhyempiä. Löin perjantaina liian monta draivia muuale kuin väylille. Woburnissa väylän missaaminen tarkoittaa usein käytännössä välilyöntiä. Birkkupaikat jäivät vähiin. Tuli liikaa virheitä peruspelissä”, Komulainen summasi.

”Se jäi harmittamaaan, että oman fiiliksen mukaan olin valmiimpi British Openiin kuin aiemmila kerroilla (2016-2017). Sain kisaviikosta kuitenkin sen tunteen vahvistumaan, että näitä tapahtumia varten jaksaa treenata ja pelata. Pidemmillä kentillä on harjoiteltava ja pelattava enemmän.”

Komulaisen seuraava kisa käynnistyy jo tulevan viikon torstaina. Se pelataan Scottish Open Reneissance  Golf Clubilla, jonka ET:n miehet pistivät heinäkuun puolivälissä tuloksellisesti aivan polvilleen ihanteellisissa olosuhteissa.

Skotlannin kisa on palkintopottinsa ( 1,35 milj e) johdosta todella merkityksellinen, sillä sen jälkeen pelattavissa viidessä viimeisessä LET:n kisassa palkintopotti on yhteensä saman suuruinen.

Komulainen on pelannut alkuvuoden LET:lla alavireisesti ja pudonnut jo ennen British Openia Olympic Rankingissa niiden 64 pelaajan joukosta, jotka kutsun Tokiossa elokuussa 2018 pelattavaan kisaan saavat.

Vaikka vuooden 2020 aikana kesäkuun puoliväliin mennesä ansaitut pisteet ovat painoarvoltaan suurempia, loppukiri tätäkin listausta varten on hyvä aloittaa ajoissa.

Viasat ja Viaplay näyttävät British Openin suorina lähetyksinä.

Kilpailun tuloslistan löydät täältä.

Etsi luettavaa