Hyppää sisältöön

Noora Komulainen iskuasemissa British Openissa: ”Puttipeliin lisää tehoa perjantaille”

Noora Komulainen oli Pohjois-Irlannissa paras suomalainen.

Noora Komulainen (74,+2) on lyönnin cut-rajan takana Woburn Golf Clubilla käynnistyneessä British Openissa. Toisella kierroksella hänen pitää rikkoa omia rajojaan päästäkseen jatkoon. Komulaisen peli käynnistyy kello 12.37 Suomen aikaa.

Noora Komulaisen kortissa British Openin avauspäivänä oli niukasti parista poikkeavia numeroita. Ulosmenossa hän teki yhden bogeyn, sisääntulossa 11:lla päivän ainoan birkun par-viitosella ennen bogeja väylillä 13 ja 18. Kierrostulos 74 jättää hänet sijaluvulle 87:s. 

”Pelasin stediä peliä ja toi  tulos olis yhtä hyvin voinut mennä alle paarinkin vähän skarpimmalla puttaamisella. Lipunpaikat oli tosi tiukkoja ja olin liian usein vähän väärällä puolella ja jäi pahoja putteja”, Komulainen analysoi.

Päivän toiseksi viimeisessä kolmikossa pelannut Komulainen ei valitellut viheriöiden kuntoa tai kulumista. Toiselle päivälle hänellä oli selvä ajatus noususta rajan oikealle puolelle jo olemassa.

”Mulla jäi kuitenkin ihan hyvä fiilis omasta pelistä. Toiselle kiekalle pääsen  iskuasetelmasta ja tuoreemmille griineille”, hän iloitsi.

Oma major-ennätys tarvitaan jatkoonpääsyyn

Komulainen pelaa kolmatta British Openiaan.  Hänellä on yhteensä viisi pelattua kierrosta majoreissa  (77-73-73-73-74). Ne tarvitsevat perjantaina  suurella todennäköisyydellä jatkokseen oman ”major-ennätyksen”, jotta pelit jatkuisivat viikonloppuna.

Tulos 72  (par) saattaa hyvin riittää olosuhteiden pysyessä samanlaisina, parin alle pelaaminen toisi varmasti kaksi pelipäivää lisää.

Kisan yllätysjohdossa on Ashleigh Buhai Etelä-Afrikasta tuloksella 65,-7. Maailmanlistan sijaluvulla 123:s oleva Buhai ei ole kuluvalla kaudella sijoittunut kertaakaan LPGA Tourilla kymmenen joukkoon, joten hänen kärkipaikkansa kyseenalaistetaan vahvasti jo toisena päivänä.

Ariya Jutanugarn on voittanut kaksi majoria, joista ensimmäisen viikonlopun pelikentällä Woburnissa 2016 British Openissa. Torstain jälkeen entisellä maailmanlistan ykkösellä on matkaa kärkeen kolme lyöntiä.

Ariya Jutanugarn on voittanut kaksi majoria, joista ensimmäisen viikonlopun pelikentällä Woburnissa 2016 British Openissa. Torstain jälkeen entisellä maailmanlistan ykkösellä on matkaa kärkeen kolme lyöntiä.

GETTY IMAGES

Kärkikymmeniköstä suosikeista löytyvät jo emäntämaa Englannin Charlie Hull,  Thaimaan sisarukset Ariya ja Moriya Jutanugarn,  kauden toisen majorin voittanut Koren  Jeongeun Lee6, sekä ensimmäisen ja neljännen itselleen napannut  Jin-young Ko

Kilpailun tulosseurannan löydät täältä.

Viasat ja Viaplay näyttävät British Openin suorina lähetyksinä

Etsi luettavaa