Hyppää sisältöön

Noora Komulainen hopeajoukkueessa New Yorkissa – Lexi Thompson ja Nelly Korda taistelevat henkilökohtaisen kisan voitosta

Noora Komulaisella on LET:n kauden neljästä joukkuekisasta vakuuttavan kova saldo KUVA: TRISTAN JONES / LET

Ladies European Tourin joukkuekisan voitto meni Trump Golf Links at Ferry Point -kentällä Ruotsin Johannna Gustavssonin kipparoimalle nelikolle. Nelly Kordan tiimissä pelannut Noora Komulainen kuittasi muhkean europotin kakkostilastaan. Henkilökohtaisessa sarjassa Tiia Koivisto on ennen viimeistä päivää 37:ntenä.

Aramco Team Seriesin kauden neljäs ja toiseksi viimeinen Aramco Team Seriesein joukkuekisa päättyi 36-reikäisenä jo perjantaina ennen lauantaina pelattavaa henkilökohtaisen sarjan finaalikierrosta.

Kolmen ammattilaisen lisäksi joukkueen tulokseen vaikuttaa, usein ratkaisevallakin tavalla, amatööri. Kullakin reiällä tulokseen otetaan kaksi parasta nettotulosta.

LET:n varsinaisen pistelistan kärkipäässä koko kauden ollut Johanna Gustavsson sai ansiolistalleen makoisan joukkuekisan ykköstilan, joka toi myös tiimin kahdelle muulle ammattilaiselle, Johanna Karlssonille ja Karolin Lambertille 34 052 euron palkintoshekit.

Henkilökohtaisessa kilpailussa toisena oleva Nelly Korda johdatti oman joukkueensa toiseksi. Maailmanlistan ykkösen paikkaa takaisin hamuava Korda sai tulitukea Noora Komulaiselta sekä Celine Herbinilta.

Komulainen on äitiyslomansa jälkeisen ensimmäisen täyden kauden aikana ollut erittäin menestyksekäs neljässä joukkuekisassa. Hän oli voittaneessa tiimissä Espanjassa Jessica Kordan joukkueessa, kolmantena Thaimaassa ja nyt toisena Kordan sisaruksista nuoremman kanssa.

Taloudellisesti Komulaisen saama summa neljästä joukkuekisasta on huomattava ( 64 748 €), josta kahden päivän urakka New Yorkissa tuotti 19 463 €. Komulainen on kauden aikana ollut henkilökohtaisissa kisoissa neljästi 20:n joukossa.

Paras sijoitus on 11:s ja suurin shekki hieman vajaat 5 000 euroa.

Joko on Lexi Thompsonin aika voittaa?

LexI Thompsonilla on lauantaina mahdollisuus katkaista voitoton putkensa. Paineet ovat paistaneet läpi esityksissä viimeisillä kierroksilla jo pitkään.
KUVA:LET

Henkilökohtaisessa kilpailussa kisaan rahakkaan kutsun saaneet LPGA:n tähdet Lexi Thompson (-8), Nelly Korda (-7) ja Brooke M. Henderson pitävät kahden kierroksen jälkeen hallussaan sijoja yksi, kaksi ja neljä. Heidän rintamansa rikkoi Ruotsin Madelene Sagström (-5).

Voittaja löytyy erittäin suurella todennäköisyydellä tästä nelikosta. Pelaajia on mukana 78, joista 64 pääsi jatkoon.

Naisgolfin supertähtiiin jo vuosikymmenen kuuluneelle Lexi Thompsonille lauantai on hyvin merkityksellinen päivä ja mahdollisuus.

11 kertaa LPGA:lla voittanut 27-vuotias floridalainen ei ole onnistunut saavuttamaan ykköstilaa sitten kesäkuun 2019. Kirveltäviä viimeisen kierroksen epäonnistumisia on lähes 3,5 vuoden jaksoon mahtunut useita.

Thompsonilla on voittokokemusta myös LET:lta. Joulukuussa 2011 hän voitti vain 16-vuotiaana näytöstyyliin Dubain kilpailun.

.Tiia Koivisto (+4) on ainoana suomalaisista (37.) tuloslistan ensimmäisellä puoliskolla. Sanna Nuutinen ja Noora Komulainen (+6) ovat sijalla 48:s. Ursula Wikström (+10) sekä LET:n uransa New Yorkin kisaan päättävä Krista Bakker (+13) karsiutuivat.

Ruutu+ -palvelu näyttää Aramco Team Seriesin kolmannen ja ratkaisevan päivän tapahtumat suorina lauantaina klo 19.00-

Lopputulokset joukkuekisa

Tulosseuranta henkilökohtainen kisa

Etsi luettavaa