Hyppää sisältöön

Nike jättää välineet – millä Rory ja Tiger pelaavat jatkossa?

Voimme odottaa mielenkiinnolla sitä, mitä tapahtuu Niken tallipelaajille. Nike ilmoitti lopettavansa välineiden valmistuksen, ja yhtiö jatkaa golfin parissa ainoastaan kenkä- ja vaatepuolella. Uusia sopimuksia tehdään varmasti vaatetuksesta, mutta pelivälineet jäävät pelaajien harkinnan varaan. 

Tiger Woodsin manageri Mark Steinberg ilmoitti jo, että Woods etsii uutta välinesponsoria samalla kun kuntouttaa itseään. Rory McIlroyn leiristä ei ole vielä kuulunut mitään, mutta myös Roryn on päätettävä uusi mailavalmistaja. Rory McIlroyn vuonna 2013 solmiman Nike-diilin huhuttiin olevan 10-vuotinen ja arvoltaan 200 miljoonaa dollaria.

Molemmat jatkanevat yhteistyötä Niken kanssa vaatteiden ja kenkien osalta, mutta välinesopimukset menevät uusiksi. Jokainen mailamerkki haluaa varmasti mahdollisuuden näiden pelaajien hankintaan. Nike nappasi Tiger Woodsin 1996 heti miehen siirryttyä ammattilaiseksi. Ensimmäisen välinesopimuksen teki kuitenkin Titleist.

Niken palloa Woods alkoi käyttää kaudella 2000 ja välineitä vuodesta 2002 eteenpäin. Woods vaihtoi Scotty Cameron putterin vastaavaan Niken malliin vasta 2010. Woods voitti siis kaikki majorinsa Titleistin putterilla. 

GettyImages

Sekä Rory että Tiger käyttivät Titleistin välineitä ennen Nike sopimuksia, ja paluu Titleistille tuntuisi luonnolliselta ratkaisulta. Jotta tämä tapahtuisi, Titleistin pitäisi muuttaa strategiaansa. Yksittäisten pelaajien megadiilit eivät ole olleet osa Titleistin markkinointia. Sen sijaan Titleist hyödyntää ja ylläpitää pelaajamääriään maailman pääkiertueilla. 

Woodsin paluu kaudelle 2017 olisi loistava markkinointimahdollisuus mille tahansa mailamerkille. Roryn tulevaisuudessa nähdään varmasti lisää voittoja, ja häntä voidaan edelleen pitää yhtenä golfmaailman arvokkaimmista pelaajista. 

Etsi luettavaa