Hyppää sisältöön

Niclas Hellberg tavoittelee tuplaa Timberwise Finnish Openissa – mukana 129 pelaajaa

Niclas Hellberg sihtailee loppuviikosta omia puttilinjoja. Seuraavalla viikolla hän pääsee narujen sisään ET:n lippulaivakisassa BMW PGA Championshipissa.

Keimolassa Nordic Leaguen kisan voittanut Hellberg lähtee haastajan roolissa Alastarossa taistelemaan kärkipaikoista Ruotsista, Tanskasta ja Virosta tulevien pelaajien kanssa.

Kauden toinen Suomessa pelattava Nordic Liigan osakilpailu, Timberwise Finnish Open pelataan torstaista lauantaihin Alastaro Golfin kentällä. Kilpailun palkintopotissa on peräti 50 000 euroa, ja sitä lähtee tavoittelemaan 129 pelaajaa Suomesta, Ruotsista, Tanskasta ja Virosta.

Kilpailun taustavaikuttajiin kuuluva kansainvälisen uransa jo lopettanut Jaakko Mäkitalo lähtee kisaviikkoon kaksoisroolissa, sillä järjestelyroolin lisäksi hän myös pelaa kilpailussa. 
 

Jaakko Mäkitalo oli mukana jo  vuosituhannen vaihteessa voitttamassa junoreille EM-pronssia

Jaakko Mäkitalo oli mukana jo vuosituhannen vaihteessa voitttamassa junoreille EM-pronssia

Juha Hakulinen

”Kovasti yritän, että saisin pelata kaikki kolme päivää. Lähtökohtaisesti sen ei kuitenkaan pitäisi olla mahdollista, jos ajattelee tätä nykytilannetta. Mutta kyllä minä tänäänkin muutamia hienoja lyöntejä löin, kun kävin yhdeksän reikää pelaamassa, eli kyllä se teoriassa on mahdollista, Mäkitalo kertoi tiistai-iltana.

Kilpailu pelataan Mäkitalon kotikentällä Alastaro Golfissa, jonka kuntoa hän kehuu estoitta. Kenttä on tänä vuonna parempi kuin koskaan, Mäkitalo hehkuttaa.

”Olen ylpeä kenttämestareiden ja muiden kenttähenkilöiden työstä. Enkä ole kuullut keneltäkään mitään negatiivista kentästä, pelkkää positiivista on vain kuulunut.”

Finnish Open -tasoisen kilpailun valmistelut vaativat paljon töitä, ja Mäkitalo on auttanut omalla panoksellaan niissä. Mutta suurimman kunnian kilpailun valmistelutöistä jakaa muille ihmisille.

Nenosen Minna on tehnyt ison työn, kuten meidän isäkin. Ja vapaaehtoisilla on iso rooli myös. Kyllä siinä on oma hommansa saada tällainen kasaan”, Mäkitalo kertoo.

Torstaina käynnistyvässä kilpailussa on Mäkitalon ohella monia mielenkiintoisia nimiä, joilta voi odottaa menestystä kotikisassa. Normaalisti Challenge Touria kiertävä Oliver Lindell on mukana Alastarolla, samoin siellä nähdään Keimola Golfissa Nordic Liigan osakilpailun aiemmin tänä kesänä voittanut Niclas Hellberg.
Hellberg aloitti edellisviikolla työskentelyn Kalle Samoojan caddienä ET:lla. Torstaina käynnistyvässä Rooman kisassa Samoojalla on ennalta sovitun mukaisesti Hellbergille tuuraaja. Seuraa yhteinen taisto onkin kivikova, BMW PGA Championship Lontoossa.

Aasian kiertueella pääasiassa pelaava Teemu Putkonen voidaan myös nostaa potentiaalisten suomalaisyllättäjien joukkoon.

Suomalaispelaajien esitykset Nordic Leaguella ovat kuluvan kauden aikana rajoittuneet pääasiasllisesti Espanjan talvikisoihin sekä Keimolan kisaan.
Pistelistan viisi parasta saa kauden päätteeksi paikan CT:lle. 
Lauri Ruuska on suomalaisista korkeimmalla (29.), Nicklas Hellbergin sijoitus on 35. ja Matias Honkalan 40.

Lähde: Tiedote

Tulospalvelu

Etsi luettavaa