Hyppää sisältöön

Nicklaus ylisti Stensonin maasta taivaisiin

Jack Nicklaus kuvattiin aiemmin kesällä Wimbledonin tennisturnauksessa Barbara-vaimonsa kanssa.

Jack Nicklaus tapitti eilisen finaalikierroksen lähdöstä maaliin kehui Henrik Stensonin ja Phil Mickelsonin mittelöä Facebook-seinällään.

Golflegenda Jack Nicklaus muistetaan muun muassa unohtumattomasta kamppailustaan Tom Watsonia vastaan vuonna 1977 Royal Troonin naapurissa sijaitsevalla Turnberryn kentällä. Duel in the Suniksi nimettyä kamppailua pidetään golfhistorian merkittävimpänä. Nicklaus piti Henrik Stensonin ja Phil Mickelsonin matsia vielä kovempana kaksintaisteluna kuin Watsonin voittoon päättynyttä kohtaamista vajaa 30 vuotta sitten.

”Sinä päivänä Tom voitti minut 65-66. Meidän finaalikierroksemme oli hyvä, mutta heidän oli vielä parempi”, Nicklaus vertaili.

Henrik Stensonin ja Phil Mickelsonin huikea taistelu sai lajilegendan haukkomaan henkeään.

Henrik Stensonin ja Phil Mickelsonin huikea taistelu sai lajilegendan haukkomaan henkeään.

Getty Images

Nicklausin mukaan Mickelson pelasi yhden parhaista kierroksista, joita hän on koskaan nähnyt The Openissa, mutta Stenson pelasi vielä paremmin.

”Se oli yksi parhaista kierroksista, jonka ole koskaan nähnyt missään”, Nicklaus kehui ruotsalaista.

”Philillä ei ole missään tapauksessa mitään hävettävää, koska hän pelasi hienosti. Henrik pelasi loistavasti alusta loppuun. Hän löi hyviä avauksia, hänen rautapelinsä oli loistavaa, hänen lähipelinsä toimi mahtavasti ja hän puttasi hienosti. Yksinkertaisesti sanottuna Henrik pelasi upeasti.”

Nicklaus myös muistutti, etttä ensimmäisen majorin voittaminen on aina ikimuistoista. Tapa jolla Stenson teki sen, tekee siitä vieläkin hienompaa.

”Olen ylpeä ja iloinen Henrikin puolesta”, Nicklaus sanoi.

Etsi luettavaa