Hyppää sisältöön

Nick Faldo lopettaa TV-työt, kyseenalaistaa LIV Golfin tulevaisuuden:”En usko sen motivoivan pelaajia”

Nick Faldo voitti yhden kolmesta The Openistaan St Andrewsin Old Coursella heinäkuussa 1990. KUVA: GETTY IMAGES

Kuusi majoria voittanut Nick Faldo jättää 16 vuotta tekemänsä TV-kommentaattorin työt elokuussa. LIV Golf ei työnantajana kiinnosta konkaria, joka muuttaa vaimonsa ja koiriensa kanssa Montanaan kunnostamaan ostamaansa farmia.

Nick Faldo on major-voitoillaan Euroopan menestyksekkäin pelaaja, joka kisakentät jätettyään on tehnyt upean uran CBS:n golflähetyksissä Jim Nantzin aisaparina.

Tämä vaihe elämässä päättyy Faldon omasta aloitteesta elokuussa.

Pian uutisen julkaisun jälkeen liikkeelle lähtivät huhut, joiden mukaan Faldo siirtyisi vanhan kilpakumppaninsa Greg Normanin vetämän LIV Golfin kisojen TV-lähetysten avainhenkilöksi.

Faldo laittoi näille spekulaatioille pisteen maanantaina julkaisemallaan videolla, johon hän otti mukaan London nimen saaneen koiransa.

Faldo on jo aiemmin kääntänyt peukalonsa alas kertoessaan käsityksiään Saudi-Arabian rahoittaman kiertueen substanssista nyt ja tulevaisuudessa

PGA Tourin viikonlopun kisan lähetyksen yhteydessä Faldo otti voimakkaasti kantaa aiheeseen painottaen perimmäisiä arvoja kilpagolfissa, joita hän ei LIV Golfissa hahmota.

”Kaikista asioista joita elämässä tekee pitää pystyä nauttimaan. Golfia on hyvin vaikea pelata hyvin ja nauttien, jollei pysty itselleen perustelemaan miksi siellä on.”

”Tämän osalta on vaikeaa, mahdotonta valehdella itselleen. Golfia ja sen pelaamista on todellakin rakastettava. Minä en voi ymmärtää, kuinka he kykenevät rakentamaan itselleen LIV Golfista itseään motivoivan haasteen”, Faldo kertoi mielipiteenään.

Nick Faldo (vas.) kyseenalaistaa uuden kiertueen pelaajien motivaation säilymisen. Phil Mickelson (kesk.) ja Dustin Johnson (oik.) ovat LIV Golfin valovoimaisimmat tähdet. KUVA: GETTY IMAGES.

Ennen eläköitymistään Faldolla on edessään vielä neljä työtehtävää TV-tornissa. Ensimmäinen näistä on Scottish Openissa, kolme muuta The Openin jälkeen USA:ssa.

Hyvin merkittäväksi tapahtumaksi Euroopan matkallaan Faldo nostaa Elton Johnin konsertin, joka järjestetään tähden aiemmin osittain omistaman Watfordin jalkapallojoukkueen stadionilla.

”Suuntaan töiden päätyttyä Montanaan vaimoni kanssa kunnostamaan ostamaamme farmia. Toteutamme siellä unelmaamme, joka syntyi Covid-viruksen muutettua maailmaa. Haluamme että koiramme nauttivat olostaan”, Nick Faldo yksinkertaisti asioita, jotka tekevät hänet onnelliseksi.

Etsi luettavaa