Hyppää sisältöön

Nick Faldo jätti niin tunteikkaat jäähyväiset tv-uralleen, että sanat ja nenäliinat loppuivat kesken

Nick Faldo ja Jim Nantz vuonna 2007, kun Faldo vasta aloitteli tv-uraansa. KUVA: GETTY IMAGES

Nick Faldo ei saanut sanoja suustaan tv-uransa viimeisen lähetyksen lopussa. Faldo ehti toimia tv-töissä vuodesta 2006 lähtien.

Nick Faldo on jättänyt selostuskopin. Kuusinkertainen major-voittaja ehti työskennellä CBS-kanavan asiantuntijana golflähetyksissä 16 vuoden ajan.

Aiemmin kesällä eläköitymissuunnitelmistaan kertonut Faldo on 65-vuotias.

Faldon viimeinen lähetys oli eilen Wyndham Championshipissä. Lähetyksen lopuksi hänen kollegansa kanavalla eli Jim Nantz, Ian Baker-Finch ja Frank Nobilo pitivät pidetylle kollegalleen puheet, joiden aikana silmiä kuvailtiin varmasti paitsi kameroiden edessä, takana ja kotisohvilla.

Kun Nantz antoi puheenvuoron Faldolle itselleen, mestari pystyi liikutukseltaan sanomaan aluksi ainoastaan, että ”mokasin”.

Sir Nick oli valmistellut kiitospuheen ja selvästi etukäteen päättänyt olla purskahtamatta itkuun, mutta nyt hänen ei auttanut muuta kuin peittää kasvot käsillään ja ottaa itselleen aikaa.

Faldo keräili itseään ja hengitteli syvään, ennen kuin hän pystyi puhumaan ja kertomaan tarinan siitä, miten hänelle aikoinaan tarjottiin paikkaa CBS:n tv-tiimissä.

”Olin veneessä, Irlannissa, kun minulle soitettiin ja kysyttiin, että haluaisitko istua Jim Nantzin vieressä. Kirjaimellisesti putosin veneestä”, Faldo aloitti ja jatkoi: ”Se oli 2006 ja tässä sitä ollaan 16 vuotta myöhemmin.”

Tämän jälkeen Faldo joutui jälleen kokoamaan itseään hetken, jona aikana Nantz antoi puheenvuoron Baker-Finchille. Kollegan puhuessa Faldo puhisee vieressä mikrofoniin: ”Hengitä, hengitä, hengitä.”

Baker-Finch muistelee, että hän on tuntenut Faldon 40 vuoden ajan. Australialainen voitti The Openin vuonna 1991, kun Faldo vei himoitun tittelin vuosina 1990 ja 1992.

Lopuksi Faldo kuitenkin otti vielä puheenvuoron itselleen ja kiitti koko tuotantotiimiä sydämestään.

”Kutsun teitä hellästi ja rakkaudella työntekijöistä. Te tuotte kuvat kotiin ja me hoidamme puhumisen. Teillä

”Olen ainoa lapsi ja täältä olen löytänyt itselleni satoja veljiä”, Faldo totesi.

Jäähyväisten jättö oli alkanut jo ennen äskeistä kiitosten jakoa.

Nobilon ja Baker-Finchin puhuessa, Faldo harmitteli, että hän oli pyytänyt etukäteen nenäliinoja, mutta ilmeisesti paketti oli puolityhjä, sillä ne loppuivat kesken.

Kuivakkaalla brittihuumorillaan yleisön suosikiksi noussut Faldo tokaisikin, että ”onko tämä parasta, mihin CBS pystyi” ja heitti tyhjä nenäliinalaatikon käsistään.

Kun Faldo kertoi eläköitymissuunnitelmistaan kesäkuussa, hän kertoi aloittavansa uuden elämän Montanan osavaltiossa sijaitsevalla maatilallaan.

Etsi luettavaa