Hyppää sisältöön

Neljä poimintaa vetovoimaisesta Virosta

Pärnu Bay on korkeatasoinen links-kenttä.

Viron vetovoima golfkohteena on kasvussa, kiitos loistavien kenttien, joista uusin on syksyllä avattu Pärnu Bay Links. Moni tekee Viroon päivän, parin golfmatkoja, mutta aineksia riittää myös pidemmän kesäloman viettoon.

Viro tarjoaa vaihtoehdon ex tempore -golfmatkalle esimerkiksi kesälomalla tai viikonloppuna. Lyhyt laivamatka ja lyhyet etäisyydet maanteitse mahdollistavat useiden kenttien pelaamisen vaikkapa muutaman päivän aikana.

Viro on siitä poikkeuksellinen nuori golfmaa, että maan kentistä moni on korkeatasoinen. Esimerkiksi maan uusin kenttä, Pärnu Bay Links, on huikea kokonaisuus paitsi suunnittelultaan myös maisemiltaan.

Kenttien laadukkuus näkyy myös green fee -hinnoissa. Listahinnat eivät välttämättä ole juurikaan edullisempia kuin Suomessa, mutta Virosta löytyy monta GoGolf-kenttää, joilla GoGolfin jäsenet pelaavat hieman muita edullisemmin. Kannattaa myös muistaa, että majoittuminen ja ruoka ovat edelleen halvempaa kuin Suomessa, joten tässä mielessä Viron-matkaaja säästää matkakustannuksissa.

Viron-lomalla majoittua kannattaa Tallinnassa tai Pärnussa, jotka ovat miellyttäviä kesäkaupunkeja. Hyvä kohde lapsiperheelle on Otepää, jonka kentältä löytyy tekemistä myös lapsille ja myös tarvittaessa myös lastenhoitaja. Kentällä lapsiystävällisyys on viety jopa niin pitkälle, että alle 12-vuotias pelaa aikuisen kanssa ilmaiseksi.

1. EGCC on Tallinnan helmi

EGCC:n Sea Courselta näkyy Itämeri.

EGCC:n Sea Courselta näkyy Itämeri.

Estonian Golf & Country Clubin eli EGCC:n etuna on lyhyt matka Tallinnasta, joten majoittua voi vaikka maan pääkaupungissa, jossa löytyy paljon kivoja hotelleja ja ravintoloita.

Sea Course on 18-reikäinen championship-tason areena, joka kulkee metsä- ja merenrantamaisemissa. Links-henkinen Stone Course on yhdeksänreikäinen, leppoisa kenttä.

Kenttä kuuluu European Tour Properties -kenttiin aivan kuten Linna Golf Suomessa. Se on jo itsessään tae laadusta. Kentän on suunnitellut Lassi Pekka Tilander, joka on piirtänyt Viron muutkin huippukentät eli Pärnu Bayn ja Saare Golfin. Lisäksi EGCC:ltä löytyy myös par 3 -kenttä, joka soveltuu mainiosti aloittelijoille ja lapsille.

Muita Tallinnan lähistön kenttiä ovat Niitväljä ja Suuresta Golf. Niitväljä on maan ensimmäinen golfkenttä ja monelle kokeneelle Viron-golfmatkaajalle tuttu. Kentän tunnetuin reikä on 15:s, jossa on saariviheriö.

2. Pärnu on golfarin kesäkohde

White Beach Golf on yleensä huippukunnossa.

White Beach Golf on yleensä huippukunnossa.

Moni suomalainen on valinnut Pärnun omaksi kesäparatiisikseen ja hankkinut kaupungista itselleen kakkoskodin. Pärnu tunnetaan ennen kaikkea hiekkarannastaan, mutta nykyään se on entistä varteenotettavampi kaupunki myös golfarille.

Jo entuudestaan kaupungista löytyi mainio White Beach Golf, joka tarjoaa mukavan vastineen rahalle. Se on miellyttävä kenttä lähellä rantaa ja usein huippukunnossa jo aikaisin keväällä. Kentän sivussa virtaa Audrujoki, jonka lisäksi on kaivettu useita vesiesteitä.Väylät kulkevat ”dyynien” välissä linksmäisesti.

Viime syksynä avattiin Pärnu Bay Links, joka nosti Pärnun kiinnostuksen golfkohteena uudelle tasolle, kun tarjolla on nyt toinenkin vaihtoehto. Pärnu Bay testaa golfarin taidot, joten tiiauspaikka kannattaa valita omien kykyjen mukaan. Näin kenttää ei tarvitse kiertää hampaat irvessä. Pärnu Bay on maailmanluokan kenttä, joka nousee korkealle kenttärankingeissa.

Pärnu Bayn rakentaminen oli suuri satsaus, mikä näkyy myös green feen hinnassa. Gogolfarit saavat kuitenkin hinnoista tuntuvan alennuksen.

3. Lapsiperheen paratiisi – Otepää

Otepään väylät kulkevat mäkisessä maastossa.

Otepään väylät kulkevat mäkisessä maastossa.

Otepää sijaitsee Etelä-Virossa ja se tunnetaan erityisesti talviurheilukohteena. Kesäisin se on kuitenkin lapsiperheiden suosiossa, sillä kaupungista löytyy esimerkiksi seikkailupuisto. Myös golfkenttä ottaa lapsiperheet huomioon tarjoamalla lapsenhoitoa ja ilmaisen green feen alle 12-vuotiaalle, joka pelaa aikuisen seurassa.

Mielenkiintoinen kenttä kulkee kumpuilevassa maastossa ja tarjoaa paitsi pelillisen myös mukavan fyysisen haasteen.

4. Saarenmaa: Kylpylöitä ja golfia

Vesiesteet tuovat haasteita Saare Golfiin.

Vesiesteet tuovat haasteita Saare Golfiin.

Hyvä kesälomakohde Virossa on myös Kuressaari, jonne matkata vähintään pitkäksi viikonlopuksi, sillä matkanteko vie aikaa. Kuressaari sijaitsee eteläosassa Saarenmaata, joka on Itämeren suurimpia saaria. Tallinnasta sinne ajaa autolla noin neljä tuntia. Kaupungissa löytyy upeita hiekkarantoja ja kylpylöitä, joissa lillua kierroksen jälkeen. Kaupunki on suosittu virolaisten lomakohde, joten majoitusvaihtoehtoja löytyy riittävästi.

Kuressaaren golfkenttä on Saare Golf, joka on siis Lassi Pekka Tilanderin suunnittelema. Kentän pituus on takaa yli 6 300 metriä ja sitä voi pitää EGCC:n ja Pärnu Bayn ohella täysverisensä kilpakenttänä. Oikealta tiiltä se on miellyttävä kokemus myös klubipelaajille. Lay out on todella selkeä ja kenttä taitavasti sheipattu.

Kenttä avattiin vuonna 2008.


Katso kaikki GoGolfin Viron-diilit täältä.


 

Etsi luettavaa