Hyppää sisältöön

Nämä kuusi pelaajaa ovat siirtymässä LIV Golfiin – kaksi tärkeää pelaajaa jäämässä kuitenkin PGA Tourille

Lehtitietojen perusteella Hideki Matsuyama on jäämässä PGA Tourille ja Cameron Smith siirtymässä LIV Golfiin. KUVAT: GETTY IMAGES

LIV Golf vahvistuu pian viidellä uudella pelaajalla. Cameron Tringale tiedotti jo siirtymisestään saudikiertueelle.

Tällä viikolla pelataan LIV Golf -kiertueen neljäs kilpailu. Kilpailupaikkana on The International -kenttä Bostonissa.

Varmuudella tässä kilpailussa pelaa Yhdysvaltain Cameron Tringale, joka tiedotti luopuvansa PGA Tourin jäsenyydestä ja hyppäävänsä aidan toiselle puolelle.

Tringale tunnetaan pelaajana, joka on voittanut PGA Tourilla eniten rahaa voittamatta yhtään kilpailua.

Vielä vahvistamaton mutta lähes varma tieto on, että Australian Cameron Smith liittyy LIV Golfiin. Maailmanlistan kakkonen ja The Open -voittaja on väistellyt kysymystä The Open -voitostaan lähtien, mutta moni golfmedia on raportoinut, että Smith pelaisi Tringale tapaan jo Bostonissa.

Neljä muuta pelaaja, joiden kerrotaan siirtyvän lähipäivinä Saudi-Arabian valtionrahaston PIF:n rahoittamalle uudelle kiertueelle ovat Australian Marc Leishman, Chilen Joaquin Niemann, Intian Anirban Lahirni ja Harold Varner III.

Smithin jälkeen suurin menetys kierteelle on Niemann, jonka sijoitus maailmanlistalla on 19:s.

LIV Golfiin siirtymässä olevat pelaajat

PelaajaMaailmanlistan sijoitus
Cameron Smith2.
Joaquin Niemann19.
Harold Varner III46.
Cameron Tringale55.
Marc Leishman62.
Anirban Lahirni92.

Aiemmin huhupuheissa LIV Golfiin oltiin viemässä myös Japanin Hideki Matsuyamaa ja Yhdysvaltain Cameron Youngia. Matsuyama olisi kuitenkin kertonut sunnuntaina uutistoimisto AP:n toimittajalle Doug Fergusonille, että hän aikoo jäädä PGA Tourille.

GolfWeekin tietojen mukaan myös Young olisi ilmoittanut viime sunnuntaina, että hän aikoo jäädä pelaamaan PGA Tourille. Youngin lähtöä pidettiin yhdessä vaiheessa todennäköisenä.

Varsinkin Matsuyaman jääminen PGA Tourille on tärkeä asia kiertueen kannalta, koska japanilainen on kotimaassaan suuri tähti ja Japanin golfmarkkina on maailman toiseksi suurin.

25-vuotias Young on puolestaan nouseva pelaaja, joka sijoittui tulokaskaudellaan PGA Tourilla PGA Championshipissä kolmanneksi ja The Openissa toiseksi. Young hakee vielä ensimmäistä voittoaan PGA Tourilla.

Matsuyama on maailmanlistalla sijalla 16 ja Young 17.

Etsi luettavaa